Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
10 Mayıs 2015
İNSAN HAKKI MI İSMAİL HAKKI MI?

Prof. Dr. Rona Aybay İstanbul Hukuk Fakültesi´nden 1959 yılında birlikte mezun olduğumuz hem yetkin bir hukuk adamı hem de çok iyi bir dosttur. Büyük kent sendromundan kaçarak sığındığı iznik´te hukuk adına hukukçular ve hukukla ilgilenen herkes için çok önemli çalışmalar yapmaktadır.

İNSAN HAKKI MI İSMAİL HAKKI MI?

Prof. Dr. Rona Aybay İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1959 yılında birlikte mezun olduğumuz hem yetkin bir hukuk adamı hem de çok iyi bir dosttur. Büyük kent sendromundan kaçarak sığındığı iznik’te hukuk adına hukukçular ve hukukla ilgilenen herkes için çok önemli çalışmalar yapmaktadır. 

İnsan Hakları Hukuku adını taşıyan son çalışması İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yayınlandı. İnsan hakları konusunda yazılmış en kapsamlı, günceli de yakalamış ve konu ile ilgili tüm sorulan yanıtlayacak dört dörtlük bir kitap. İnsan haklarının tanımından, sınıflandınlmasından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AIHM) yapısına kadar kolayca okunabilen müthiş bir çalışma. 170 sayfada insan hakları konusunu her yönü ile inceleyen öğretici, aydınlatıcı bir hukuk şaheseri. Bu kitabın yargıçlar, avukatlar ve özellikle siyasiler için bir başucu kitabı olacağını sanıyorum. 
 
ONURLU BİR YAŞAM İÇİN İNSAN HAKLARI
 
İnsanlar güvensizlikler içinde yaşadığı ilkel toplum yaşamından güvenli ve huzur içinde yaşayacağı bir toplum yaşamına bir Toplum Sözleşmesi ile geçtiğini söyleyen hukuk düşünürleri huzurun ve güvenin ancak o toplumda insan haklarına saygılı olunması ile sağlanacağına işaret etmişlerdir. Tarihin değişik dönemlerinde insan haklarını yok sayan, ıskalayan toplumlar cehennemin yeryüzüne taşınmış örneğini sergilemişlerdir. Oysa insan yaşamı kutsaldır ve ona hak ettiği ortamı sağlamak siyasilerin başlıca görevi olmalıdır. Bu açıdan Türkiye’nin dünya kamuoyuna yansıyan görüntüsü son derece olumsuzdur.
 
AIHM’de aleyhine en çok dava açılan ve karar verilen ülke Rusya’dan sonra Türkiye’dir. AKP Hükümetinin giderayak çıkardığı İç Güvenlik Yasası ülkemizin olumsuz görüntüsünün üzerine tuz-biber ekmiştir. Avrupa Baroları ve Hukuk Dernekleri Birliği’nde (CCBE) iki değerli meslekdaşımla birlikte Türkiye Barolar Birliğim (TBB) temsil etmekteyiz ve yasa nedeni ile Türkiye’nin, haklı olarak, çok ağır eleştirildiğine tanık olmaktayız. Bu yasa ülkemizde demokrasinin temeli olan kuvvetler ayrılığının ve insan haklarının vahim ihlalinin somut belgesidir. Böyle bir yasa ile ülke bireylerinin yaşamını karartan ve onları güvencesiz bir toplumda yaşamaya zorlayan bir ülkeye demokrat ve insan haklarına saygılı bir ülke denemez.
 
İNSAN HAKLARININ ÖZÜNDE İŞÇİ HAKLARI VARDIR
 
Rona hocanın değerli kitabında tanımını yaptığı insan hakları, kuşkusuz çalışanların haklarını da kapsamaktadır. Emek yüce bir değerdir ve emekçiye onurlu ve güvenli bir çalışma yaşamı vermek insan haklarının en temel bölümünü oluşturur. Ülkemizde emekçilerin onurlu yaşam haklan yadsındığı için insan haklan da büyük yara almaktadır. Ülkesinde emekçilerine onurlu bir yaşam hakkı tanımayan yönetimler toplum diğer katmanlarına da özgür ve güvenli bir yaşam hakkı tanımayacaklar ve bunu ülkede her nasılsa iktidarı ele geçirmiş bir azınlığın iktidarının sürüp gitmesi için yapacaklardır. Nasıl Türk Silahlı Kuvvetlerinin seçkin, yurtsever üyelerini hiçbir delil olmadan, insan haklarını, hukuku yok sayarak yıllarca hapislerde çürüten hukuk fukarası yargıçlar gün gelip aynı hücrelerde yaşamaya mahkûm edilmişlerse insan haklarını ve hukuku tanımayan siyasilerin de bir gün aynı akıbetle karşılaşmaları kaçınılmaz olacaktır.
 
SİYASİLER BU KİTABI MUTLAKA OKUMALIDIR
 
İnsan hakları konusunda donanımlı olmayanlar ülke yönetiminde çok kötü örnekler vermişlerdir. Biz de siyasiler insan haklan ile İsmail Hakkı’yı karıştırmakta ve insan haklarına sıradan bir vatandaş muamelesi yapmaktadırlar. Rona Aybay’ın İnsan Hakları Hukuku kitabı siyasilere geçmişte yaşanan yanlışları yapmama olanağını sunmaktadır. Hocamızın kitabı insan haklarını saygıyı bayraklaştıracak çok önemli bir belgedir ve her siyasinin el kitabı olmalıdır. Demokrasi cahillerin elinde değil bilgelerin elinde yeşerir. Bu kitap siyasetin cahillerine aydınlığın yollarını açacak ve insan haklarını öğretecektir. Eline Sağlık Rona hoca. Demokrasiye katkından dolayı seni kutluyor esenlikler diliyorum.
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI

TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirveye Genel Başkanımız İbrahim ÖREN katılım sağladı.

BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizdeki baştemsilcilerimize yönelik düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi Eskişehir sosyal tesislerimizde Firuz Kanatlı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK
İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi, ilk toplantıya katılmayan Türk-İş’e ayrıca bir davet yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikaların görüşlerini alacağım. Mutlaka istişarede bulunacağız” yanıtını verdi.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.