Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
10 Nisan 2014
INDUSTRIALL SANAYİ MANİFESTOSU YAYIMLADI

Küresel sendika IndustriALL, Madrid´deki konferansta yayımladığı manifestoyla, Avrupa Parlamentosu´na yönelik bir çağrı yaptı.

INDUSTRIALL SANAYİ MANİFESTOSU YAYIMLADI

Küresel sendika IndustriALL, Madrid’deki konferansta yayımladığı manifestoyla, Avrupa Parlamentosu’na yönelik bir çağrı yaptı. Hazırlanan metin, daha siyasi bir çıkışın gerektiğini savunan Güney bloğu sendikalarının tepkisiyle karşılandı. Küresel sendika IndustriALL Avrupa tarafından düzenlenen "Avrupa Sanayi İstihdamının Geleceği" başlıklı konferans geçen hafta, İspanya’nın Madrid kentinde yapıldı. Maden, enerji ve imalat sektörlerinde çalışan, 140 ülkeden sendikayı bünyesinde toplayan IndustriAll’a Türkiye’den de Petrolİş, Birleşik Metal, Çelik-İş, Kristal-İş, Genel Maden-İş gibi pek çok sendikanın üyeliği sürüyor. Konferansa, çeşitli Avrupa sendikalarını temsilen 154 kişi katıldı.

‘İSTİHDAM YARATIN’
Ekonomik kriz sürecindeki kemer sıkma önlemlerinden en fazla etkilenen bölgelerden biri olan ve işçi eylemlerinin yoğunlaştığı Madrid’de yapılan konferansın amaçlarından biri, "Sanayiye yeniden işlerlik kazandırmak için manifesto" başlıklı raporun kamuoyuyla paylaşılmasıydı. Avrupa sendikalarının Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yayımladığı bu deklarasyon, Avrupa Birliği siyasetçilerine sanayinin yeniden canlandırılması, istihdam yaratılması ve Avrupa Sosyal Modeli’nin yeniden uygulanırlık kazanması için talep ve önerilerini içeriyor. 22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan toplantıya, Parlamento’dan da üst düzey katılım sağlanması gözetildi.

MANİFESTOYA GÜNEYDEN TEPKİ
Alman sendikalarının hakimiyetinin ağır bastığı IndustriAH Avrupa’nın konferasında, kamuoyuna duyurulan ortak deklarasyon özellikle Güney bloğu ülkelerinden eleştiri aldı. Hazırlanan metnin böylesi kritik bir dönemde suya sabuna dokunmadığını söyleyen özellikle İspanya ve Fransa sendikaları, daha siyasi bir çıkış ve daha spesifik taleplerin ön plana çıkması gerektiğini savundu. Bu sendikalar aynı zamanda AB ile ABD arasında gündemde olan serbest ticaret anlaşmasına da karşı çıkıyor.

Manifesto’da neler var?
Konferansta kamuoyuyla paylaşılan ve sendikaların 2014-2019 yasama dönemi için Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu üyelerine çağrısını içeren "Sanayiye Yeniden işlerlik Kazandırmak için Manifesto" özetle şu başlıkları içeriyor:
.Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) tarafından yayımlanan "Avrupa için Yeni Bir Yol" önerisini desteklediğini belirten IndustriAH Avrupa, ekonominin canlandırılması için, iç talebin güçlendirilmesi ve yeni yatırımlar yapılması gerektiğini vurguladı.
.Kemer sıkma politikalarının başarısız olduğunun altını çizen küresel sendika, Troyka tarafından iflas eden ülkelere dayatılan önlemlerden vazgeçilmesi ve yerine demokratik bir şekilde kontrol edilen bir koordinasyon mekanizması oluşturulması çağrısı yaptı.
."Sosyal diyalogun" geliştirilmesinin talep edildiği manifestoda, sanayi politikasının gelişmesi için bunun şart olduğu vurgulandı.
.IndustriALL Avrupa, finansal sistemin, reel ekonominin ihtiyaçlarını karşılayan konumuna yeniden getirilmesi çağrısı yaptı, bireysel bankacılıkla yatırım bankacılığının birbirinden ayrılması ve spekülasyonlardan caydırıcı bir etki yaratması için Finansal işlem Vergisi getirilmesi gerektiğini kaydetti.
.Manifestoda, geleneksel sanayi altyapılarının güvence altına alınması ve bu alanda verimliliğin artırılması için, altyapının yeni üretim teknolojilerindeki yatırımlarla yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. . IndustriALL Avrupa, sanayi politikasının, talep yönünü görmezden geldiğini belirttiği raporda, ücretler artmadan iç talebin toparlanamayacağına dikkat çekti ve buna uygun koşulların yaratılmasını talep etti.
.Küresel ticaretin işçiler lehine düzenlenmesinin önemine dikkat çekilen manifestoda, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını göz önüne alan ve sosyal gelişmeyi destekleyen ticaret politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

DİĞER HABERLER
FRİTOLAY’DA 7.DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
FRİTOLAY’DA 7.DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Adana, Kocaeli ve Manisa Şubelerimize bağlı FritoLay’da çalışan üyelerimizi kapsayan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, bugün sendika genel merkezinde gerçekleştirilen ilk toplantı ile başladı.

STRAZBURG’DA TAŞERON SÖMÜRÜSÜNE KARŞI BÜYÜK YÜRÜYÜŞ
STRAZBURG’DA TAŞERON SÖMÜRÜSÜNE KARŞI BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

İnşaat, tarım, gıda işleme, konaklama, ev hizmetleri ve ulaşım sektörlerini temsil eden üç büyük Avrupa Sendika Federasyonu (EFBWW, EFFAT ve ETF) tarafından düzenlenen ortak eylemde, 800’den fazla işçi ve sendikacı Avrupa Parlamentosu önünde bir araya geldi.

COCA COLA’DA 6.DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
COCA COLA’DA 6.DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Adana, Ankara 1 Nolu, Bursa, Eskişehir 2 Nolu, İzmir 3 Nolu, Kocaeli ve Tekirdağ Şubelerimize bağlı Coca Cola’da çalışan üyelerimizi kapsayan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, bugün sendika genel merkezinde gerçekleştirilen ilk toplantı ile başladı.

BARİLLA GIDA’DA 24. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
BARİLLA GIDA’DA 24. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Kocaeli şubemize bağlı Barilla Gıda’da çalışan üyelerimizi kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, bugün Kocaeli Şubemizde gerçekleştirilen ilk toplantı ile başladı.