ILO MADENLERDEKİ İŞÇİ SAĞLIĞINI TARTIŞACAK
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye´deki madenlerde iş sağlığı ve güvenliğini tartışmaya açıyor. 16-17 Ekim tarihlerinde Ankara´da yapılacak seminere ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Heninz Koller´in yanı sıra Çalışma Bakanlığı yetkilileri, sendikalar ve ilgili taraflar katılacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye’deki madenlerde iş sağlığı ve güvenliğini tartışmaya açıyor. 16-17 Ekim tarihlerinde Ankara’da yapılacak seminere ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Heninz Koller’in yanı sıra Çalışma Bakanlığı yetkilileri, sendikalar ve ilgili taraflar katılacak.
1995 yılında ILO’da kabul edilen 176 sayılı Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili ILO Sözleşmesi’nin hükümet tarafından onay sürecinin başlatılmasına paralel olarak düzenlenen seminerde DİSK Başkanı Kani Beko da bir konuşma yapacak.
İşçi sağlığı ve güvenliği alanında yeli ve kalıcı sonuçlara ulaşabilmek için, ulusal düzeyde bütüncül ve sistematik bir politikanın yaşama geçirilmesinin zorunlu olduğu fikrinden hareketle, işten kaynaklanan ya da işle bağlantılı olarak meydana gelen kazalan, hastalıkları ya da sağlıkla ilgili diğer sorunI lan ancak sistematik bir politika önleyebileceğine dikkat çekecek olan Beko’nun, çözüm önerilerini de tartışmaya aacağı ve bunların başında da taşeronlaşmanın önlenmesini gündeme getirmesi bekleniyor. Konuya ilişkin görüşlerini özetleyen Beko, "Görülmüştür ki rödovans, taşeron ve güvencesiz üretim sistemleri işçileri öldürmektedir. Tamamen yasaklanması ve/ veya bunlara dönük ciddi denetim ve sınırlama ve ağır yaptırımlar getirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.