Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
11 Mayıs 2020
İKİNCİ DALGAYA KARŞI BUNLARA DİKKAT EDELİM

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verileri, yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid – 19) gerek çalışanlar, gerekse işletmeler açısından önemli sonuçları olduğunu ortaya koyuyor.

İKİNCİ DALGAYA KARŞI BUNLARA DİKKAT EDELİM

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verileri, yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid – 19) gerek çalışanlar, gerekse işletmeler açısından önemli sonuçları olduğunu ortaya koyuyor.

Ancak ne yazık ki tek sorun bu değil. Pek çok ülkede normalleşme sürecinin hayata geçirilmesiyle işe dönen çalışanlar için yeterli koruma olmadıkça, salgında ikinci dalgadan endişe ediliyor.
 
Bu bakımdan, 4 – 10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını henüz geride bıraktığımız bu günlerde, küresel salgınla verilen mücadelede iş sağlığı ve güvenliğine daha fazla odaklanılması gerekiyor.
 
Dayanıklı mıyız?
 
ILO’ya göre, tüm işverenlerin çalışanlarının koronavirüse maruz kalma riskini asgariye indirmek için risk değerlendirmesi yapmaları son derece önemli. Gereken iş sağlığı ve güvenliği kriterlerinin çalışanlar işe dönmeden önce sağlanması gerekiyor.
 
ILO söz konusu kontrollerin yapılmaması durumunda, ülkelerin virüsün tekrar yayılması riskiyle karşı karşıya gelebilecekleri hususuna dikkat çekiyor.
 
Bugün için önemli hususlardan biri de bütün çalışanların sağlık ve güvenliği. Koronavirüs salgını karşısında çalışanların nasıl korunduğu, toplumların ne derece güvenli ve işletmelerin ne derece dayanıklı olduğunu belirleyecek.
 
Çünkü, çalışanların, ailelerinin ve toplumun can güvenliğini korumak için gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygulamak, işlerin sürekliliği ve ekonomik toparlanmayı sağlamanın en temel yolu.
 
ILO’ya göre, risk değerlendirmesi kapsamındaki önlemler, özellikle salgınla ön saflarda mücadele eden çalışanlar için belirlenmeli. Bu kapsamdaki çalışanlar; tıp profesyonelleri, sağlık çalışanları, acil durum çalışanları ve perakende gıda ticareti ile temizlik hizmeti çalışanları.
 
Bunun yanında, başta kayıt dışı çalışanlar, göçmen işgücü ve ev işçileri olmak üzere en kırılgan gruplar ve işletmelerin ihtiyaçları da tespit edilmeli.
 
İşte ILO’nun tüm işletmelere tavsiyeleri
 
İşe güvenli biçimde dönmeyi sağlamak üzere, ILO tüm ülkeler için şu tavsiyeleri ortaya koyuyor:
 
İşteki tüm faaliyetler bakımından tehlike haritası çıkarmak, bulaşma riskini değerlendirmek.
 
Çalışanlar, yükleniciler, müşteriler ve ziyaretçiler arasında fiziksel etkileşimi azaltmak ve etkileşim olduğunda sosyal mesafeyi korumak.
 
İşyerinde havalandırmayı iyileştirmek.
 
Yüzeyleri düzenli olarak temizlemek, el yıkama ve sanitizasyon için yeterli imkânları sağlamak.
 
Gerektiğinde çalışanlara ücretsiz olarak kişisel koruyucu donanım sağlamak.
 
Kuşkulu vakaları izole etmek.
 
Personel için ruhsal sağlığın korunmasına destek sağlamak.
 
İşyerinde sağlık ve güvenlik hakkında eğitim ve bilgilendirici materyal sağlamak.

Riskli sektöre kılavuz hazır
 
Ülkemizde de Kovid – 19 salgını döneminde çalışma hayatının daha güvenli hale getirilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öncelikle tüm işyerlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar bütününü içeren genel bir kılavuz yayınlandı.
 
Bunun hemen sonrasında da riskin daha fazla olduğu sektörler öncelenerek çeşitli rehberler ve kontrol listeleri yayınlandı. Bu anlamda, söz konusu sektörlerden birkaçı; bankacılık, yapı işleri, kargo ve kurye taşımacılığı, özel güvenlik, gıda ve unlu mamul üretilen işyerleri, çağrı merkezleri, ağız ve diş klinikleri.
DİĞER HABERLER
EN TEMEL GIDAYA ERİŞMEK BİLE LÜKS
EN TEMEL GIDAYA ERİŞMEK BİLE LÜKS

47 aydır artan gıda enflasyonu nedeniyle sağlıklı beslenmek lüks oldu.

PATRONLAR İÇİN YAŞAMAYACAĞIZ
PATRONLAR İÇİN YAŞAMAYACAĞIZ

1 Mayıs, 8 saatlik iş günü mücadelesinin bir sonucuydu. ABD’de daha kısa çalışma saatleri tekrar sendikaların gündeminde. Otomobil İşçileri Sendikası (UAW) 32 saatlik iş haftasını grev ve örgütlenme talepleri arasına aldı.

HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 95.7
HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 95.7

Türkiye’de 47 aydır yükselen gıda fiyatları ile halkın enflasyonu nisanda yüzde 95.7’ye ulaştı.

RASYONEL ZEMİN SLOGAN DÜZEYİNDE KALDI
RASYONEL ZEMİN SLOGAN DÜZEYİNDE KALDI

Mehmet Şimşek’in “Rasyonel zemine dönmek zorundayız” anlayışı iyi niyetli ve gerekli bir yaklaşımdır. Ne var ki Türkiye’de bugünkü koşullarda slogan düzeyinde kalmak zorundadır.