Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
07 Temmuz 2019
HİLELİ GIDALAR SOFRAYA HASTALIK TAŞIYOR

Gıda ürünlerine yapılan hileler başta kanser olmak üzere birçok hastalığı sofralara taşıyor.

HİLELİ GIDALAR SOFRAYA HASTALIK TAŞIYOR

Gıda ürünlerine yapılan hileler başta kanser olmak üzere birçok hastalığı sofralara taşıyor. Uzmanlar, denetimlerin yetersiz olduğunu vurguluyor: Gıda güvenliği işletme sahiplerinin cüzdanı ile vicdanı arasında bırakılmamalı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre aile bütçesinden gıdaya yapılan harcamalar ilk sıralarda yer alıyor. Bu kadar büyük pazarda toplum sağlığıyla oynayıp haksız kazanç elde etmek isteyenler oldukça fazla. 
 
Şeker yerine glukoz, peynir yerine yağ kullanılırken; ürünlerin ömrünü, tadını, parlaklığını artırmak için kullanılan katkı maddeleri ve kimyasallarla başta kanser olmak üzere bin bir türlü hastalık sofralara taşınıyor. 
 
Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zafer Şenyurt, en çok hilenin yapıldığı ürün gruplarını şöyle sıraladı: 
 
1. Süt ve süt ürünleri 
2. Et ürünleri 
3. Zeytinyağı 
4. Bal ve baharat ürünleri 
 
Gıda ürününe temel özelliğinin dışında kısmen başka özellikte ürün katılması ve mevzuata aykırı olarak üretilmesinin ‘tağşiş’ olduğunu dile getiren Şenyurt, "Tereyağına bitkisel yağ katılarak tereyağı gibi satılması, peynire nişasta katılması, zeytinyağına diğer bitkisel yağların katılması, kırmızı ete kanatlı eti karıştırılması, bala veya pekmeze glukoz ve fruktoz şurubu katılması birer tağşiş örneği" dedi. 
 
Tüketicinin gıda hilelerini anlamalarının neredeyse imkânsız olduğunu vurgulayan Şenyurt, bu nedenle denetimlerin son derece önemli olduğunun altını çizdi. 
 
Hile yapan işletmelere verilen para cezalarının caydırıcı olmadığını ifade eden Şenyurt, şu ifadelerde bulundu: "Maalesef yeterli denetim yok. Cezalarla ilgili yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğu bir gerçek. Belli aralıklarla gıda hilelerine başvuran firmalar teşhir ediliyordu ve bu durum kamuoyunda farkındalık oluşturması adına önem arz ediyordu. Ancak bir yılı aşkın süredir ilgili bakanlık, elde ettiği sonuçları kamuoyu ile paylaşmıyor." 
 
"Gıda güvenliği işletme sahiplerinin cüzdanı ile vicdanı arasında bırakılmamalı" diyen Şenyurt, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Binlerce kişinin yemek yediği okullarda, restoranlarda ve gıda üretimi yapan birçok işletmede gıda mühendisi çalıştırılması halen zorunlu değil. Bu durum mutlaka değiştirilmeli, gıda mühendisi istihdamı bu tür işletmelerde de zorunlu hale getirilmeli."
DİĞER HABERLER
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

1 Mayıs emeğin, alın terinin, barışın, demokrasinin ve güvenli bir gelecek için dayanışmanın, yardımlaşmanın günüdür. Bu gün o gündür.

TÜRK-İŞ BAŞKANINDAN ‘YETKİ DAVASI’ ELEŞTİRİSİ: MAHKEME 7 SENE SÜRÜYOR
TÜRK-İŞ BAŞKANINDAN ‘YETKİ DAVASI’ ELEŞTİRİSİ: MAHKEME 7 SENE SÜRÜYOR

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sendikaların işverenlere açtıkları yetki davasında mahkemelerin uzun sürmesini eleştirerek “Mahkeme 7 sene sürüyor. 7 sene sonra ne iş yeri kalıyor, ne sendika kalıyor, ne bir şey kalıyor” dedi.

KANATLI ETİ İHRACATINA KISITLAMA GETİRİLDİ
KANATLI ETİ İHRACATINA KISITLAMA GETİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı kanatlı eti ihracatına kısıtlama kararı aldı. Son dönemde fiyatlarıyla tartışma konusu olan beyaz et tarafında ihracat kısıtlaması için düğmeye basıldı.

1996-1998 DÖNEMİNDE İŞVEREN SENDİKACILIĞI VE TİSK
1996-1998 DÖNEMİNDE İŞVEREN SENDİKACILIĞI VE TİSK

TEKGIDA-İŞ SENDİKA AKADEMİSİ 51.Cumhuriyet Hükümeti (II.Çiller Hükümeti) 5.10.1995-30.10.1995 tarihleri arasında, 52. Cumhuriyet Hükümeti (III.Çiller Hükümeti) 30.10.1995-6.3.1996 tarihleri arasında görevdeydi. 24 Aralık 1995 tarihinde gerçekleştirilen milletvekili seçiminde oyların yüzle 21,4’ünü alan Refah Partisi 158 milletvekili çıkardı. ANAP’ın oyu yüzde 19,6 (132 milletvekili) ve DYP’nin oyu yüzde 19,2 (135 milletvekili) düzeyinde kaldı. DSP oyların yüzde 14,6’sını (76 […]