Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
02 Mayıs 2011
HER YER TAKSİM OLDU

Gündoğdu Alanı´nda yaklaşık 100 bin kişi 1 Mayıs´ı kutladı.
öle değiliz´ Renkli görüntüler Yurtta alanları dolduran emekçiler, öğrenciler, STK´ler adalet, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik istedi

HER YER TAKSİM OLDU

       1 Mayıs Emek Bayramı, yurt genelinde başta sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ile yurttaşların katılımıyla coşkuyla kutlandı.

       ADANA: Atatürk, Deniz Gezmiş, Mahir Cayan, Che Guevara posterleriyle sloganlar eşliğinde, yürüyen binlerce emekçi Uğur Mumcu Meydanı’nı doldurdu. Sık sık YGS’yi protesto eden sloganların atıldığı mitingde Tekel İşçileri, miting kürsüsünde yer alan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar’a tepki gösterdi. Ceyhan ilçesinde Roman yurttaşlar bayramı müzik eşliğinde dans ederek kutladılar. Romanlar, "Bizim 1 Mayıs kutlamamız da böyle olur" dediler.

       DİYARBAKIR: Diyarbakır’da 1 Mayıs için emekçiler Dağkapı Meydanı’nda bir araya geldi. Emekçiler, renk cümbüşü içinde ellerinde taşıdıkları pankartlar ve dövizlerle miting alanına aktı. Sendikal mücadelede yaşamını yitiren emekçiler için saygı duruşuyla başlayan kutlamalara BDP ve CHP’li milletvekili adayları katıldı.

       BURSA: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçi ve memur sendikaları konfederasyona bağlı sendikalar ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden oluşan gruplar, Atatürk Stadı önünde Altıparmak Caddesi girişinde toplandı. Buradan ellerinde dövizlerle, sloganlar atarak ve vuvuzela çalarak yürüyen kalabalık, Çarşamba Caddesi’nden Kent Meydanı’na ulaştı. Grup, 1 Mayıs’ı halay çekerek, türküler söyleyerek kutladı.

       AMASYA: Maden-İş Sndikası Suluova Şubesi’den bir grup işçi yürüyüşte tekbir getirerek yürüdü. Çevreden tepkiler üzerine işçiler tekbir getirmeye son verdi. Ataması yapılmayan öğretmenler seslerini duyurmak için yürüyüş kolunda yerini aldı.

       YALOVA: CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Adayı Muharrem İnce, kırmızı karanfil dağıttı.

       NEVŞEHİR: Nevşehir’de Ticaret Borsası Kavşağı’nda toplanan grup "Her yer Taksim, her yer direniş", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atarak yürüdü.

       MUĞLA: Marmaris’te katılımcılar, şiddetini arttıran yağmura rağmen Atatürk Meydam’na kadar yürüdü. Lise öğrencileri YGS’nin iptal edilmesini istedi. Muğla Kışla Parkı’nda bir araya gelen DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi işçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü piknik yaparak kutladı.

       GAZİANTEP: İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde DSP ve EĞİTİM-İş Sendikası’ndan bazı kişiler İstiklal Marşı okunmasını talep etti, ancak bayramı organize eden sendikalar tarafından bu talep reddedilince kısa süre gerginlik yaşandı. Kutlamalarda Kürtçe ve Türkçe, sloganları atıldı.

       MALATYA: Emek Bayramı, KESK’in öncülüğünde Milli Egemenlik Caddesi 100. Yıl Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

       TOKAT: İki bin kişi AKP binası önünde kısa süre oturma eylemi yaptı. Grubun topluca "İsyan! İsyan!" sloganıyla koşarak bina önünden uzaklaşması esnaf ve vatandaşların dikkatini çekti.

       TRABZON: Eski Trabzon Belediye binası önünde Kürtçe ve Türkçe "Seçim barajı kaldırılsın" şeklinde dövizler açan bir grup nüfus cüzdanlarını çıkarıp "Kimliksiz yaşamak istemiyoruz" sloganı attı.

       EDİRNE: Emek Bayramı kentte iki ayrı yerde kutlandı. Edirne Belediyesi önünde toplanan sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden oluşan gruplar "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart arkasında miting yaptı. Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü. Diğer kutlama ise aynı saatte Edirne Demokrasi ve Emek Platformu tarafından Selimiye Meydanı’nda yapıldı.

       ESKİŞEHİR: Eskişehir’de BDP’li teşkilat üyeleri İstiklal Marşı okunurken yere oturdu. BDP’lilere saldırmak isteyen gruba polis engel oldu. Sıhhiye Meydanı’ndaki kutlamalarda Temizlik işçilerinin oluşturduğu "EkoŞov" müzik topluluğu konser sundu. YeTürkü grubu da konser ‘verdi.

       MARDİN: Yenişehir semtinde yapılan etkinlikte konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Halkların 4 kardeşliğini geliştire- l|| ceğiz" dedi.

       VAN: Ferit Melen Bulvan’nda bir araya gelen, Ağrı, İğdır, Bitlis, Kars, Erzurum, Muş, Hakkâri, Siirt ve Van’da ki KESK, DİSK, TMMOB ve Genel-İş sendika temsilcileri ve üyeleri bölge mitinginde 1 Mayıs’ı kutladı. Polislere taş atan 8 kişi gözaltına alındı.

TUNCELİ’DE İLK KUTLAMA

       TUNCELİ: Tunceli’de 1 Mayıs bu yıl ilk kez kutlandı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinliklere CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve milletvekili adayı Hüseyin Aygün katıldı. Ayağında çatlak oluşan Tunceli bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç da koltuk değneklerinin yardımıyla kutlamalara katıldı. Sanatçı Suavi de bir konser verdi.

MADENCİLER HALAY ÇEKTİ

       ZONGULDAK: Emeğin kenti Zonguldak’ta, 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı. Pankartlarla Madenci Anıtı’na yürüyen yaklaşık 10 bin kişi, halaylar çekti. İstasyon Caddesi’nde toplanan katılımcılar Madenci Anıtı’na yürüdü. Zonguldak Madenci Anıtı önünde 1977’de Taksim’de ölenlerin amsına saygı duruşunda bulunuldu. Madenci Anıtı’ndaki kutlamalarda, müzik eşliğinde halaylar çekildi, türküler söylendi.

DİSK ALANI TERK ETTİ

       SAMSUN: Mitingde DİSK Temsilcisi Fahrettin Çankaya’ya konuşma izni verilmeyince DİSK miting alanını terk etti. DİSK’in protestosuna bazı sol örgütler ile sol siyasi partiler de destek verdi. DİSK Temsilcisi Fahrettin Çankaya, "Konuşmak istediğim zaman Düzenleme Komitesi’ndeki arkadaşlar ‘Burada Türk-İş, KESK var. Biz DİSK’i konuşturmayız’ dediler. Demokrasi havarisi kesilenler burada demokrasiyi ayak altına almışlardır. Türk-İş, işçiyi konuşturmamıştır" dedi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

       ANTALYA: Siyasi parti, sendika ve meslek örgütü üyeleri TRT Kavşağı’nda toplandı. Burada sloganlar atan grup Güllük Caddesi’nden yürüyerek Yavuz Özcan Parkı’na ulaştı. Grup üyeleri arasında yüzünü siyaha boyayan kadınlar ile çeşitli oyunlar oynayan gençler, lise öğrencileri, siyah-beyaz formalar giyen Beşiktaş taraftarı Çarşı Grubu, yürüyüşte renkli görüntüler oluşturdu.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

       MERSİN: Kutlamalara binlerce çalışanın yanı sıra çok sayıda liseli öğrencinin katılması da dikkat çekti. Öğrenciler özellikle YGS’de yaşanan şifre skandalini protesto etti. Kutlamalara CHP Mer sin milletvekilleri İsa Gök ve Vahap Seçer katıldı. Bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü nün de e katıldığı kutlamalarla bazı gruplar Kürkçü’yü "Kızıldere son değil, savaş sürüyor" sloganlarıyla karşıladı. Mersin’de CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İmar İnşaat’ta taşeron olarak çalışan işçiler kürsüyü işgal ettiler.

DİĞER HABERLER
CARGİLL’DE İMZA TÖRENİ
CARGİLL’DE İMZA TÖRENİ

Sendikamızın kısa bir süre önce toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşma ile tamamladığı Cargill’de işveren heyetinin ve yönetim kurulumuzun katılımı ile imza töreni düzenlendi.

İŞSİZLER ÖDENEĞE ERİŞEMİYOR
İŞSİZLER ÖDENEĞE ERİŞEMİYOR

Koşulların ağır olması ve kaynakların amacı dışında kullanılması nedeniyle işsizlik ödeneğinden yararlananların sayısı azılıyor.

EMEKÇİNİN GREV HAKKI İADE EDİLDİ
EMEKÇİNİN GREV HAKKI İADE EDİLDİ

AYM, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkını engelleyen düzenlemeyi iptal etti.

YABANCI GİRİŞİNDE UMUT VERİCİ GELİŞME
YABANCI GİRİŞİNDE UMUT VERİCİ GELİŞME

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı menkul kıymet istatistikleri seçimden sonraki haftada yabancıların hem hisse senedi, hem devlet iç borçlanma senedi alarak döviz getirdiklerini gösteriyor.