Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
04 Şubat 2011
HALKIN SESİNİ GAZA BOĞDULAR

Torba yasayı protesto etmek için 81 ilden gelen emekçiler polisin sert müdahalesiyle dağıtıldı

HALKIN SESİNİ GAZA BOĞDULAR

AKPnin hazırladığı torba yasa tasarısını TBMMnin etrafında zincir oluşturarak protesto etmek isteyen DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi binlerce emekçiye izin vermeyen polis, gruba tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Bu sırada çok sayıda kişi ezilme tehlikesi yaşarken biri polisin attığı plastik mermiyle olmak üzere iki kişi yaralandı.

Emek örgütlerinin Ankaradaki protestosu nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meclis çevresi, yüzlerce polis ve çok sayıda panzerle kuşatıldı. Ayrıca yine kritik noktalar polisler tarafından tutuldu. Diğer illerden de takviye edilmesiyle birlikte yaklaşık 10 bin polisin görev yaptığı belirtildi.

Polisten uyarı anonsu

Otobüslerle başkente akın eden emekçiler, sabah saatlerinde Kurtuluş Parkında buluştu. KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, parkın yanındaki Ziya Gökalp Caddesinde kortej oluşturarak Meclise doğru yürümeye başladı. Bu sırada kalabalığa, devrimci gruplar ile eyleme katılıp katılmayacağı belli olmayan Türk-İşe bağlı bazı sendikalar da dahil oldu. Yürüyüşün başladığı anda, polis minibüsünden Yaptığınız eylem kanunsuz ve demokratik değildirşeklinde uyarı anosları yapıldı. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı Döndü Taka Çınar ve TTB Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlunun başını çektiği binlerce emekçinin oluşturduğu korteje, Kolej Kavşağına geldiğinde; CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile çok sayıda CHPli ve BDPli milletvekili katıldı.

Polis barikatı

Kavşağı geçen emekçilerin yolunu Ziya Gökalp Caddesinde panzer ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’ndan oluşan çevik kuvvet barikatı kesti. Eylemciler, barikatın açılmasını isteyerek Emekçiye değil, çetelere barikatdiye slogan attı, ıslık çaldı. DİSK Başkanı Çelebi ve CHP’li İnce, barikatın önüne gelerek polis şeflerinden yolun açılmasını istedi. Ancak tüm uğraşlara karşın polis geri atım atmadı. Öğlen saatlerine gelindiğinde, barikata yüklenen emekçiler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Sıkılan biber gazından özellikle CHPli Çetin Soysalın yanı sıra çok sayıda protestocu ve basın mensubu da etkilendi.

‘Faşit devlet’

CHPliler Meclisin bulunduğu Akay Kavşağına kadar izin verilmesini isterken polis şefleri marjinal gruplarıgerekçe göstererek bu öneriyi reddetti. Polisin tutumuna tepki gösteren İnce, Akay Kavşağında basın açıklaması yapıp dağılmak gibi bir talepleri var. Polis yetkilileri ise bunu kabul etmiyor. İçişleri Bakanını aradım CHP grubu adına. Bakan telefona çıkmadı. Başbakan umarım bu manzarayı izliyorlardır. Türkiyede insanları yürütmeyen iktidar, Mısırda yürüyen insanlara demokratik tepkilerini gösteriyor diyebiliyor. Türkiye bir faşist devlet olmuştur. Türkiye bir totaliter devlettir, parti devletidir. Bu Tayyip Erdoğan cumhuriyetinin tescilidirdiye konuştu.

Ezilme tehlikesi

Polis’in, dağılmamaları halinde müdahale edileceği yönünde anoslarına tepki gösteren emekçiler ise barikata doğru kartopu, yumurta ve şişe atmaya başladı. Uyarılar sürdükçe, emek örgütlerinin iyice tepkisi arttı ve saat 13.00 sularında polisin emekçilere müdahalesi başladı. Tazyikli su, gaz bombası ve biber gazıyla yapılan müdahale nedeniyle ortalık savaş alanına döndü. Ziya Gökalpte toplanan yaklaşık 10 bin kişi, bu müdahale yüzünden zor anlar yaşadı. Ezilme tehlikesi yaşayanlar oldu. Gaz bombalarından sadece emekçiler değil, çevrede bulunan Ankaralılar da olumsuz etkilendi. Müdahalenin etkisiyle emekçiler, Kolej Kavşağına doğru geri çekildi. Bu sırada bir yurttaş, metro girişine düşürek bir kişi ise plastik mermi olduğu belirtilen bir maddeyle yaralandı.

Polisler, gaz bombaları ve TOMA araçlarını kullanarak emekçilerin üzerine yürüyüşünü burada da sürdürdü. Kolej Kavşağı’nda gruplarla polis arasındaki çatışma şiddetlendi.

Geri çekilen eylemcilere, polis Kurtuluş Parkında da gaz bombaları, bir yandan da tazyikli su kullandı. Polis, eylemcileri geldiği otobüslere kadar kovaladı”.

CUMHURİYET

DİĞER HABERLER
ANADOLU GRUBU’NDA BAYRAĞI KAMİL SÜLEYMAN YAZICI DEVRALDI
ANADOLU GRUBU’NDA BAYRAĞI KAMİL SÜLEYMAN YAZICI DEVRALDI

Tuncay Özilhan, 18 yıldır yürüttüğü Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 2017 yılından bu yana Grubun Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Kamil Süleyman Yazıcı’ya devretti.

NESTLÉ TÜRKİYE’DEKİ 119. YILINDA 6 FABRİKA VE 50 MARKASIYLA FAALİYET GÖSTERİYOR
NESTLÉ TÜRKİYE’DEKİ 119. YILINDA 6 FABRİKA VE 50 MARKASIYLA FAALİYET GÖSTERİYOR

Nestlé’nin Türkiye ile tanışması Osmanlı İmparatorluğu dönemine rastlıyor. 119 senedir Türkiye’de faaliyette bulunan kuruluşun bugün 9 farklı kategoride 800’ü aşkın ürünü ve 50 markası mevcut.

MUSTAFA TÜRKEL’DEN 1 MAYIS MESAJI: ÇÖZÜM EMEKÇİLERDE, KÖYLÜLERDE…
MUSTAFA TÜRKEL’DEN 1 MAYIS MESAJI: ÇÖZÜM EMEKÇİLERDE, KÖYLÜLERDE…

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin mesajlar verdi.

YENİ ENFLASYON TAHMİNİ KAÇ OLUR YA DA OLMALI?
YENİ ENFLASYON TAHMİNİ KAÇ OLUR YA DA OLMALI?

Dikkat etmişsinizdir; başlıkta “Enflasyon tahmini değiştirilir ve artırılır mı” demiyor ve kesin bir yargıda bulunarak yeni tahminin kaç olacağını ya da olması gerektiğini soruyorum.