SİBAŞ Gıda´da, Tekgıda-İş Sendikasının, 233 işçinin 117´sini üye yaparak toplu iş sözleşmesi yetkisi alması üzerine, 80´e yakın işçinin iş akitleri feshedildi, işçiler işten çıkarmalara direnişle karşılık verdiler.
Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu SİBAŞ Gıda’da, Tekgıda-İş Sendikasının, 233 işçinin 117’sini üye yaparak toplu iş sözleşmesi yetkisi alması üzerine, 80’e yakın işçinin iş akitleri feshedildi, işçiler işten çıkarmalara direnişle karşılık verdiler. Tekgıda-İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube başkanı Ömer Atabey, işverenin toplu iş sözleşmesi masasına oturmayarak, yetkiye itiraz ettiğini ve beraberinde sendikalı işçileri işten çıkarmaya başladığını belirtti.
İşçilerden Halime Ulutaş, "Güzel günlere olan inancımız hiç bitmedi. Zafere adım adım ilerliyoruz. Emek ve alın teri için yapılan her direniş direnişimizdir. Direne direne kazanalım. Zafer direnen emekçinin olacak" derken, Dilek Türkol da şunları söylüyor:
"Direnişimiz bize ikinci ev ikinci okul ve dostlarla hoş sohbet yerimiz oldu. Umutluyuz ve kazanacağımızı biliyoruz, işçi sınıfı birbirinden destek alıyor. Bizim zaferimizi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmayacağız."
Meral Yıldız’da, "Zafere doğru adım adım ilerliyoruz. Ne kışın soğuğu ne de umutsuz söylemler, hiçbiri bizi yıldıramaz. İşçi sınıfının istediği zaman başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Süreç uzun, süreç zorlu ama bizde güçlü ve umutluyuz. Umutlu ve kararlıyız. Biz kazanacağımızı biliyor ve inanıyoruz. Bizim kazanmamız diğer arkadaşlarımıza umut olacak." dedi.