Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Elmacık Atasu
Belkalper
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Socotab
Pepsi
Tuborg_Bira
Vakıf Zeytinlikleri
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Taris
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
Elmacık Atasu
Belkalper
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Socotab
Pepsi
Tuborg_Bira
Vakıf Zeytinlikleri
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Taris
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
30 Haziran 2020
GIDA GÜVENLİĞİ HER ZAMAN BİLİMİ MERKEZE ALMALI

Gıda güvenliğinin ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ayrılmaz bir parçası.

GIDA GÜVENLİĞİ HER ZAMAN BİLİMİ MERKEZE ALMALI

Gıda güvenliğinin ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Birol Saygı, insanların, toplumların gelişmesi ve sürdürülebilir olması için gıdada güvenliği kaçınılmaz olduğunu ve bunun için de bilimin merkeze alınması gerektiğini söyledi. 

Değişimin hızla yaşandığı dünyamızda, gıdanın güvenli olması ihtiyacının sabit olduğuna işaret eden Dr. Y. Birol Saygı, "Dünya, sosyoekonomik, çevresel ve politik cephelerden daha önce görülmemiş bir baskıyla karşı karşıya. İnsanlara yeterli, besleyici, güvenli gıda sağlamak için tüm sektörlerde ve tedarik zincirinde sürdürülebilir tarım uygulamalarına doğru bir kayma gerekiyor. Böyle bir değişildik çevresel etkileri en aza indirmeli, iklim değişikliğini azaltmalı ve ekonomik büyümeyi ve sosyal eşitliği desteklemeli. Çünkü gıda güvenliği bilim merkezli" dedi. 
 
Tüketicinin korunmasının çağlar boyunca önemli olduğuna işaret eden Dr. Saygı, "Asurlular tahıllar için ağırlık ve ölçümler belirledi. Mısırlılar bazı gıdalar için etiket olarak parşömenler kullandı. Günümüzde ise tüketicinin sağlığını korumak için gıda katkı maddeleri ve pestisit kalıntıları inceleniyor. Kimyasal ve mikrobiyolojik bulaşmayı önlemeye veya gıdaların genetik olarak modifiye edilmesinden hayvansal üretimde büyümeyi teşvik eden antimikrobiyallerin kullanılması kadar tüm ayrıntılara dikkat ediliyor. Zaman değişse de tüketiciyi koruma hedefi aynı kalıyor" şeklinde konuştu. 
 
Güvensiz gıdaların insan sağlığı ve ekonomiye büyük zarar verdiğim kaydeden Dr. Y. Birol Saygı, "Her yıl küresel olarak 600 milyondan fazla insan gıdalardan hastalanıyor. 420 bin kişi bakteri, virüs, parazit, toksin veya kimyasallarla bulaşmış gıdaları yemekten ölüyor. Ekonomik olarak güvensiz gıdaların maliyeti, özellikle düşük ve orta gelirli olmak üzere küresel olarak yüksek olduğu kadar üretkenliği de azaltıyor" ifadesini kullandı.
DİĞER HABERLER
AYÇİÇEĞİ YAĞINA BİR AYDA YÜZDE 5 ZAM
AYÇİÇEĞİ YAĞINA BİR AYDA YÜZDE 5 ZAM

Ayçiçeği yağı fiyatındaki artış sürüyor. Ayçiçeği yağının market fiyatı sadece bir ay içerisinde yüzde 5 arttı.

NEDEN UÇTU BU GIDA FİYATLARI
NEDEN UÇTU BU GIDA FİYATLARI

Mutfak alışverişi için marketlere gidenler zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. Ayçiçek yağından tereyağına, peynirden yumurtaya kadar birçok ürüne yüzde 25’ten fazla zam geldi. Bazı hammaddelerde de fiyat yükselişleri yaşandı. Biz de sektör temsilcileri ile konuştuk. Fiyat artışlarının nedenlerini araştırdık, çözüm önerilerini dinledik.

KISA ÇALIŞMAYA KİMLER BAŞVURACAK?
KISA ÇALIŞMAYA KİMLER BAŞVURACAK?

Mevcut koronavirüs (COVID-19) sürecinde hem çalışanların hem de işverenlerin en önemli nefes alma mekanizmasının Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) olduğunu görmekteyiz. İlk COVID-19 vakasının ülkemizde görülmesiyle birlikte hızlı bir aksiyon alınmış ve ekonomik tedbirler kapsamında da işletmeler için kısa çalışma ödeneği uygulaması kolaylaştırılmıştır.

KOD 29 EZİYETİ MECLİS’E TAŞINDI
KOD 29 EZİYETİ MECLİS’E TAŞINDI

İşçilerin yasağa karşın işten üstelik de tazminatsız bir şekilde atılmasına izin veren Kod 29, hem Meclis’e taşındı hem de maddenin değiştirilmesi için teklif sunuldu.

TEKGIDAIS

BEDAVA
İNCELE