FORD İŞÇİSİNİN DİRENİŞİ GÜÇLÜ BAŞLADI
BURSA´daki Reno, Tofaş, Mako ve Coşkunuz, işçilerinin direnişe geçmesinin ardından, Kocaeli Ford Otosan işçileri de kazan kaldırdı.

BURSA’daki Reno, Tofaş, Mako ve Coşkunöz, işçilerinin direnişe geçmesinin ardından, Kocaeli Ford Otosan işçileri de kazan kaldırdı.
İşçi sözcüsü Halil ibrahim Gülyalı, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, "Yıllardır metal işçisinin yaşadığı sorunlar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Artık dişimizi sıkarak çalışmak, kıt kanaat geçinmek istemiyoruz. Ekonomiyi sırtlamış olan bizleriz. İhracat rekorları kırılıyor, işçilere gelince kesenin ağzı kapanıyor. Bu sorunlara karşı Bursa’da metal işçisi kardeşlerimiz bir mücadele yürütüyor. Aynı sorunları yaşayan Ford Otosan işçileri olarak Bursa’daki işçi kardeşlerimizi sonuna kadar destekliyoruz. Taleplerimiz kabul edilmezse, Bursa’daki işçi kardeşlerimizle aynı şekilde davranacağımızı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Eyleme katılan işçiler, işveren sendikası MESS ile işbirliği yaptığını belirttikleri Türk Metal Sendikası’na ateş püskürdü. İşçiler, "Satılmış sendika istemiyoruz" ve "Türk Metal istifa" sloganlarıyla sendikayı protesto etti. Temsilci Gülyalı, "Bizlere sorulmadan imzalanan satış sözleşmesine karşı çıkıyoruz. İşçi kanı dökmüş, işçi arkadaşlarımızı işten attırmış olan Türk Metal’i artık fabrikamızda istemiyoruz. Kendi temsilcimizi kendimiz seçmek, tüm süreçlerde doğrudan söz sahibi olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Çok sayıda Çevik Kuvvet polisi, geceden itibaren işçilerin fabrika önüne gelişini engellemek için yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, Ford Otosan işçilerine sürekli uyarılarda bulunarak, dağılmalarını istedi. Sabah saat 07.30’dan itibaren Ford Otosan önünde toplanmak isteyen işçiler, polis tarafından fabrikanın K1 girişine yaklaştırılmadı. İşçiler bu nedenle eylemi TIR parkında yaptı, işçilerin, Türk Metal Sendikası ile MESS’e tepkisi büyüktü.
TALEPLERİNİ SIRALADI
işçi temsilcileri, arkadaşları adına Ford Otosan çalışanlarının taleplerini de şöyle sıraladı:
1- Ücretlerimiz Bosch sözleşmesi baz alınarak yeniden ayarlanacak. MESS bunun için gerekeni yapacak.
2- Yaşadığımız süreçten dolayı kimsenin işine son verilmeyeceği konusunda garanti verilecek.
3- 1 Mayıstan bu yana işten atılan yaklaşık 35 işçi arkadaşımız işe geri alınacak.
4- Türk Metal Sendikası Ford’dan gidecek. Temsilcilerimizi demokratik bir yöntemle biz seçeceğiz.