Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
07 Eylül 2014
FACEBOOK’TAN ATILDILAR

Sosyal paylaşım sitesi Facebook´ta, bir direniş fotoğrafı beğenen Sütaş işçisi işten atıldı. Üstüne üstlük eşi de, Eşin atıldı, verimli olmazsın denilerek işten çıkarıldı.

FACEBOOK’TAN ATILDILAR

Sütaş’ta skandallar bitmiyor. İşçi kıyımına doymayan Sütaş yönetimi bir işçiyi Facebook’ta paylaşılan bir fotoğrafı beğendiği için işten attı. Bu da yetmedi, işçinin eşi de "Eşini çıkardık, bu saatten sonra sen de verimli çalışamazsın" denilerek işten atıldı.

Tek Gıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçi sayısı geçtiğimiz hafta 2 kişinin daha atılmasıyla birlikte 47’ye yükseldi. Sütaş’ın Bursa Karacabey fabrikasında çalışan Habibe Koltuk adlı işçi, arkadaşının sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştığı, Oyuncu Mert Fırat’ın işçileri ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafını beğendiği için önce eve mahkemeden bir kağıt geldi, daha sonra da insan kaynaklarına çağrılarak bir kağıt imzalattırıldı. Habibe Koltuk’un kağıdı imzalamaması üzerine iş akdi feshedildi.

Daha sonra İnsan Kaynaklan Müdürlüğüne çağırılan eşi Mustafa Koltuk da, "Biz senden memnunuz, ancak eşini işten çıkardık. Bu saatten sonra sen de verimli olamazsın" denilerek işten çıkarıldı. Kendisine de kağıt imzalattırılmak istendiğini belirten Koltuk, "Bana ‘Tazminatını almak istiyorsan bu kağıdı imzala’ dediler" diye konuştu.  

SENDİKANIN YARDIMIYLA GEÇİNİYORLAR 

3 çocukları olan Koltuk ailesi işten çıkarıldıktan sonra sendikanın yardımıyla geçiniyor. Yakında okulların açılacağını söyleyen Mustafa Koltuk, "11 yıldır bu fabrika için çalışıyoruz. 

Eşim sosyal medyadaki bir gönderiyi beğendi diye bizi bir günde kapının önüne koydular. Üstelik ikimizi birden" dedi. Çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak için çıkarıldığı ayın ücretini almayı bekleyen Koltuk, Sütaş’a tazminat davası açtı.

 İŞ HUKUKUNA DA AYKIRI 

KOLTUK çiftinin avukatı Akın Yılmaz da yaşananları doğruladı. Sulh hukuk mahkemesi aracılığıyla Habibe Koltuk’un beğendiği paylaşımın tespit edildiğini belirten Yılmaz, "Bu fotoğraf gerekçe gösterilerek Koltuk’un ihbar ve kıdem tazminatı ödenmeksizin iş akdi feshedildi" dedi. 

Bunun hukukta bir karşılığı olmadığını dile getiren Av. Akın Yılmaz, "7. Hukuk Dairesinin kararına göre, toplu iş sözleşmesi prosedürü dışında işçilerin iş sözleşmelerinin feshinin bildirildiği dönemde bir grup işçinin bunu önleme veya işten çıkarılanların geri alınması için yapılan eylemler toplu eylem hakkı kapsamında değerlendirilmiştir" dedi.

 Yılmaz, Habibe Koltuk’un yaptığının eylemsel bile olmadığına dikkat çekti. Buradaki en çarpıcı olayın ise hakkında hiçbir suçlama olmamasına rağmen Mustafa Koltuk’un sırf Habibe Koltuk’un eşi olmasından dolayı işten atılması olduğunu belirten Yılmaz, işçilerin özel hayatlarının takip altına alınmasının skandal olduğunu belirtti. 

BOYKOT SÜRÜYOR

İŞTEN atılan işçilerin başlattığı "Sütaş ürünlerini boykot kampanyası" her geçen gün büyüyor. Bir çok sendikanın da destek verdiği kampanyayı yaygınlaştırmak üzere izmir Fuarfna giden işçiler, burada bulunan Sütaş standı önünde protesto eylemi yaptı.

 Dağıtılan bildirilerden sonra standın önünde kimsenin kalmadığını söyleyen atılan işçilerden Yunus Dağçal, "Sütaş patronu atılan tüm işçileri geri alana kadar bu kampanyayı daha da büyüteceğiz" dedi. Patronun tüm baskılarına rağmen sendikaya üyeliklerin devam ettiğini belirten Dağçal, işten atmaların kendilerini yıldırmadığını söyledi. 139 gündür direnişte olan Sütaş işçileri, bekledikleri alana patron tarafından yaş gübre (hayvan dışkısı) dökülmesinden, çay içtikleri çay ocağının sahibinin tehdit edilmesinden, jandarma-polis saldırısına kadar birçokyıldırma yöntemine rağmen direnişini sürdürüyor.

DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI

TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirveye Genel Başkanımız İbrahim ÖREN katılım sağladı.

BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizdeki baştemsilcilerimize yönelik düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi Eskişehir sosyal tesislerimizde Firuz Kanatlı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK
İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi, ilk toplantıya katılmayan Türk-İş’e ayrıca bir davet yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikaların görüşlerini alacağım. Mutlaka istişarede bulunacağız” yanıtını verdi.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.