Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
13 Kasım 2011
EŞKİYA MECLİS E İNDİ

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, Meclis´te yaşananların çoğunluk diktasının geldiği noktayı gösterdiğini vurguladı. İnce Sendika ağası Meclis ağalığına soyundu. Eşkıya artık Meclis´e indi diye konuştu. Eski Meclis başkanları Hüsamettin Cindoruk ve Hikmet Çetin, Kamer Genç´e yönelik saldırıyı kınadı.

EŞKİYA MECLİS E İNDİ

Eski Meclis başkanları Hüsamettin Cindoruk ve Hikmet Çetin, bir milletvekilinin "tartaklanarak" kürsüden indirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek Kamer Genç’e yönelik saldırıyı kınadı. Meclis’te "bir ilk" yaşandığını söyleyen Cindoruk, içtüzüğün idare amirine ve Meclis başkanvekiline "zabıtalık" görevi vermediğine dikkat çekti. Çetin ise Uslu’ya yaptırım uygulanmamasını eleştirdi.
CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, Meclis’te yaşananların "çoğunluk diktasının" geldiği noktayı gösterdiğini vurguladı. Hamzaçebi, "Uslu’nun zorba tutumu nasıl üzüntü verici bir olaysa, bu tutum karşısında AKP grubunun ve Meclis başkanvekilinin takınmış olduğu tavır da o kadar üzücüdür" dedi. İnce "Sendika ağası Meclis ağalığına soyundu. Eşkıya artık Meclis’e indi" diye konuştu.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, AKP’li Meclis İdare Amiri Salim Uslu tarafından kürsüden yaka paça indirilmesi tepki çekti. TBMM Başkanı Çiçek, yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu açıklarken CHP’liler Salim Uslu’nun yanı sıra Genç’ten özür dilenmesini engelleyen AKP’nin de tavrını eleştirdi.
Kamer Genç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’î hem telefonla arayarak hem de yazılı başvuruda bulunarak şikâyetçi oldu. Çiçek ise "kahve" içmeye çağırdığı Genc’e "Bu görüntüler Meclis’e yakışmıyor, herkes davranışlarına dikkat etmeli" yanıtını verdi. Genç, dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i arayarak, AKP’li grup yöneticileri ve isim vermeden Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’u eleştirdi. Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Genç, konuşmasının 3. dakikasında sözünün kesildiğini belirterek, AKP’li Meclis başkam/eklilerinin, partili grup başkanvekillerinin gözlerine bakarak, onların "el kol hareketleri" ile kendisini konuşturmamak için "tertip" içine girdiklerinden yakındı. Genç, kendisini makamına davet eden Çiçek’in "Bu davranışlar Meclis’e yakışmıyor, herkes kendi davranışlarına dikkat etmeli" dediğini aktardı.
Genç, TBMM Başkanı Çiçek’e yazılı olarak yaptığı başvuruda da Meclis’in çalışma gündemi belirlendiği için kendisinin milletvekili olarak Meclis’in hangi konuları gündeme taşıması gerektiği yolunda fikirlerini açıklamak istediğine dikkat çekti. Genç, "Ancak tutanak incelendiği taktirde görülecektir ki, daha söze başlamadan bana AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 9 defa sözlü müdahalede bulunmuş, bu müdahaleleri ile Meclis’i yöneten AKP’li Başkanvekilini yönlendirmiş ve benim konuşturulmamam konusunda emir ve telkinde bulunmuştur. Başkanvekili de daha konuşmaya başlamadan ve konuşmamın başlangıcından bana müdahale ederek, konu ile ilgili konuşmaya davet etmiş, beni konuşturmamıştır" görüşüne yer verdi.
Genç, kendisine uygulanan içtüzüğe aykırı ve keyfi tutum nedeniyle TBMM’de konuşma olanağının kalmadığını kaydederek Çiçek’ten "bu keyfiliği ve haksızlığı gidermesini" istedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise yaptığı açıklamada, "Genel kurulda yaşanan olaydan fevkalade üzüntü duyduğunu, milletin büyük beklentiler içerisinde olduğu bu yeni dönem çalışmalarında, daha olumlu katkıların verilmesi gerektiğini" söyledi. Çiçek, "Bu türlü görüntüler kurumsal olarak Meclis’in itibarı açısından da olumsuz etki yapmaktadır. Bu üzüntümü grup başkanvekillerini arayarak bildirdim" dedi.

SENDİKA AĞASI MECLİS AĞASI OLDU
Muharrem İnce, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Genel Kurul’da konuşma yaparken AKP Milletvekili ve İdare Amiri Salim Uslu’nun, Genç’i kürsüden iterek yaptığı müdahaleye, Yalova’da düzenlediği basın toplantısıyla sert tepki gösterdi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Milletvekili ve idare Amiri Salim Uslu için "Eşkıya, TBMM’ye inmiştir. Kendisini, sultanın fedaisi olarak gören, yılların sendika ağası, şimdi Meclis ağalığına soyunmuştur. Bunlar Deniz Feneri’ni görünce arenadaki boğa gibi oluyorlar" dedi.
Muharrem İnce AKP’li Salim Uslu’ya "Eşkıya TBMM’ye inmiştir. Yılların sendika ağası şimdi Meclis ağalığına soyunmuştur" sözleriyle tepki gösterdi. Saldırının AKP faşizminin geldiğini noktayı gösterdiğini belirten İnce, "Saldırıyı yapan kişinin adı artık Salim Uslu değil, ‘Zalim Yaramaz’dır" diye konuştu. Akif Hamzaçebi de "Burada İdare Amiri’nin tutumu kadar AKP Grubu’nun aldığı tavır da önemlidir. AKP, büyük bir pişkinlikle bir özrü bile çok görmüştür" dedi. İnce yaptığı açıklamada, "Yıllardır sendika ağalığı yapan Uslu, şimdi de TBMM’de Meclis ağalığına soyundu. Meclis’te yaşanan manzara, eşkıyanın artık Meclis’e kadar geldiğini göstermiştir. AKP Milletvekili Salim Uslu, Gestapo şefi olarak görev yapmıştır" dedi.
Yontma taş devrinin adamlarının Meclis’te kabadayılık yaptığını söyleyen İnce, "Çoğunluk diktası işte budur. AKP faşizminin geldiği nokta işte budur. Başbakan’dan, bakanlara, milletvekillerine kadar AKP’nin nasıl bir faşizanlık sergilediği ortaya çıkmıştır. Yaşanan olayla kürsü dokunulmazlığı ihlal edilmiştir. Saldırıyı yapan kişinin adı artık Salim Uslu değil, ‘Zalim Yaramaz’dır. Başbakan’a dokunmak ibadettir diyen milletvekilleri, Başbakan’a dokunan milletvekillerine saldırarak ibadet yapmak istemiştir" dedi. Hak arayan öğrencilere copla, yürüyüş yapan işçilere biber gazıyla saldıran, milletvekillerini zindana atan, gazetecileri hücrelerde çürüten AKP’nin faşist uygulamalarının son örneğine bütün Türkiye’nin tanık olduğunu söyleyen İnce, "TBMM’de 9 yıldır görev yapıyorum. Böyle bir baskıya ilk kez tanık oldum" diye konuştu

ESKİ BAŞKANLARDAN TEPKİ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genc’in, AKP’li İdare Amiri Salim Uslu tarafından zorla kürsüden indirilmesine eski TBMM başkanlarından da tepki geldi. Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kendisinin Meclis başkanlığı dönemi dahil, kürsüden bir milletvekilinin "zor kullanılarak" indirilmesinin ilk kez yaşandığını söyledi. İçtüzüğün 66. maddesi, idare amirine ve Meclis Başkanvekili’ne "zabıtalık" görevi vermediğine dikkat çeken Cindoruk, "Böyle durumlarda uygulanacak yaptırım, Meclis’e başkanlık yapan kişinin oturumu kapatmasıdır, en şiddetli kavgalardan sonra bile yöneten kişi ya da Meclis Başkanı, olaydan sonra Meclis başkanvekillerini çağırır, özür dilenmesi gerekirse, özür dilemesi gerekir" dedi.
Hiç kimsenin, kürsüdeki milletvekiline "fiziki şiddet" kullanma hakkı olmadığını kaydeden Cindoruk, "İdare amirinin Meclis içinden seçilmesinin nedeni, Meclis’e polisin sokulmamasıdır. Bazı parlamentolarda polis de var ama oralarda demokratik bir yönetimden söz edilemez" görüşünü dile getirdi. Cindoruk, Uslu’nun eski sendikacı olduğuna dikkat çekerek "Herhalde Sayın Uslu kendini sendika kongresinde zannetti" diye konuştu.
Eski TBMM başkanlarında Hikmet Çetin ise bir milletvekilinin "tartaklanarak" kürsüden indirilmesinin kabul edilemez olduğunu, bu davranışın hiçbir "özrü" olmayacağını söyledi. Meclis idare amirlerinin görevinin, milletvekillerini tartaklayarak, itekleyerek kürsüden indirmek değil, tam tersi bu tür kavgalar olduğunda kaba kuvvete meydan vermemek için devreye girmek olduğunu kaydeden Çetin, Uslu’ya herhangi bir yaptırım uygulanmamasını da eleştirdi.

EMEVİ SULTANLARI GİBİ
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, dün düzenlediği basın toplantısında Kamer Genç’in kürsüde uğradığı saldırıyı kınarken şu değerlendirmeleri yaptı:
"Bu tablo AKP’nin nasıl bir demokrasi anlayışına sahip olduğunu çok açık bir şekilde göstermiştir. Sayın Başkan, idare amirinin kınama cezası ile cezalandırılması önerisini Genel Kurul’a sunmuştur. Ancak Genel Kurul, iktidar partisinin çoğunluk gücüne dayanarak verdiği kararla kınama cezası önerisini reddetmiştir. İdare Amiri’nin saldırgan, zorba tutumu nasıl üzüntü verici bir olaysa, bu tutum karşısında AKP grubunun takınmış olduğu tavır, diğer bir üzüntü nedenidir. Tarihte, Emevi sultanları kendilerini Allah’ın temsilcileri olarak görürler ve halka uyguladıkları zulümleri insanlara kader kavramıyla kabul ettirmeye çakşırlardı. Şimdi bu anlayış, AKP grubunda çoğunluk anlayışı üzerine yerleştirilmiştir. Çoğunluk kavramı üzerinden bütün haksızlıklarını meşrulaştırmak istemektedir."
Hamzaçebi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in pazartesi günü grup başkanvekilleriyle yapacağı toplantıda konuyu gündeme getireceklerini belirterek "Burada İdare Amiri’nin tutumu kadar AKP Grubu’nun aldığı tavır da önemlidir. AKP, büyük bir pişkinlikle bir özrü bile çok görmüştür, özür dileme erdemini gösterememiştir" dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Genç’e yapılan saldırıyı kınayarak "AKP’nin diğer partilerin millet vekillerinin ne konuşacaklarına dahi müdahale edebilme gücünü kendisinde bulması, mahut ‘ileri demokrasi’ anlayışının vardığı yeri göstermesi bakımından son derece önemli bir gelişmedir. İleri demokrasi aşamasında, artık hâkimiyetin koşulsuz bir şekilde iktidar partisine ait olduğu varsayılmaktadır" diye konuştu.
(CUMHURİYET, 12/11/2011)

DİĞER HABERLER
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI

Fazla çalışma ücreti, kanunun veya sözleşmelerin öngördüğü haftalık çalışma süresinin üzerindeki çalışmalar için ödenecek ücreti ifade etmektedir.

GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE
GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE

İktidarın neoliberal politikaları gelir dağılımı adaletsizliğinde ülkeyi Avrupa’nın zirvesine taşıdı. En zengin %1’lik kesim ülkedeki servetin %40’ına sahip oldu. Halkın %71’inin 10 bin dolardan az serveti bulunuyor.

MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ
MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi sürdürülürken, işçi tarafından yapılan devamsızlıkların geçerli bir mazerete dayanması gerekmektedir.

BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI
BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI

Bedelli askerlik ve tazminat hakkı.