DÜNYA EMEK MÜCAEDELESİNDEN
Dünya Emek Mücadelesinden…

HİNDİSTAN: Hükümet söz verdi, grev sona erdi
»MAHARASHTRA eyaletinde 12 bin doktor, başbakanın isteklerini kabinede görüşeceğini belirtmesi üzerine 6 gündür sürdürdükleri greve 7 Temmuz’da son verdi. Geçen üç yıl içinde 3. kez doktorlar greve gidiyor.
KAMBOÇYA: Arkadaşları için iş bıraktılar
»PREAH Sihanouk bölgesindeki Home Textile fabrikasında çalışan 2 civarındaki işçi, fazla mesaiye kalmak istemeyen 5 arkadaşlarının yeniden işe geri alınması, yemek ücretinin arttırılması ve daha saygılı davranılması için 2 Temmuz’da bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.
KOLOMBİYA: Kömür işçisi süresiz grevde
»KOLOMBİYA’nın ana kömür üreticisi Dimantec’deki 3500 kömür işçisi, 9 Temmuz’da zam talebiyle süresiz greve başladı. Mekanik Metalürji ve Demiryolu İşçileri Sendikası (SINTRAIME), işçiler için yüzde 12 zam istiyor. Ayrıca sağlık, eğitim ve barınma konularında reform yapılmasını bekliyor.
ŞİLİ: Eczane çalışanları 3 haftadır çalışmıyor
»CRUZ Verde ilaç şirketi çalışanları, 25 Haziran’dan bu yana grevde. Santiago, Concepcion gibi bazı kentlerde çalışanlar geleneksel davul (bomboş) çaldı, sloganlar attı ve isteklerini dile getiren pankartlar taşıdı. Dört yıldır işveren hiç zam yapmadı.