DÜNYA EMEK MÜCADELESİNDEN
Dünya Emek Mücadelesinden…

GÜNEY KORE: Emekçiler özelleştirmeye direniyor
»SEUL Ulusal Üniversite Hastanesi’nde (SNUH) çalışan yaklaşık 500 sağlık emekçisi, Park Geun-hye hükümetinin sağlık sistemini özelleştirme planlarına karşı 21-22 Temmuz tarihlerinde 2 günlük grev yaptı. Kore Tıp Birliği (KMA) üyesi 7 bin doktor, geçen mart ayında iş bırakmıştı.
HİNDİSTAN: Grev üçüncü haftasında
»JAMMU ve Keşmir eyaletinin Udhampur kentindeki Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri, 8 aydır ödenmeyen maaşları için 4 Temmuz’dan bu yana grevde. Çalışanlara aylık maaş olarak 8.40 ABD doları ödeniyor.
Tütün işçileri eylemde
»KARNATAKA eyaletinin Mangalore kentinde, Kudroli Bharat Beedi Şirketi için beedi (elsarımı sigara) üretimi yapan Kanada Bedi İşçileri Federasyonu üyesi işçiler, 22 Temmuz’da şirket önünde eylem yaptı. İşçiler daha önce taraflarca kabul edilen her bin sigara için 35 sent prim ödemesinin yapılmasını istiyor.
PAKİSTAN: Polis sağlıkçılara saldırdı
»HAYDARABAD’da Palastan Hemşireler Birliği üyesi olan ve çocuk felci aşısı yapan hemşirelere 17 Temmuz’da sivil polisler coplarla saldırdı. Kadın Sağlık Emekçileri (LHWs), Sindh hükümetinden aşı programının düzenli hale getirilmesini, araçlarının yalat ve balam giderlerinin karşılanmasını, 10 aydır maaşları ödenmeyen 200 meslektaşlarına ödeme yapılmasını istiyor.
BURMA: Ayakkabı fabrikası işçilerinden protesto
»HLAİNG Tharyar ilçesinde Kore sermayeli Güney Master Sports ayakkabı fabrikasının eski çalışanları, fabrikanın 17 Temmuz’da aniden kapanması üzerine Yangon’daki Güney Kore Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yapü. işçilerin aileleri ve ilçe işçi sendikasının üyeleri eyleme eşlik etti. işçiler, fabrika 26 Haziran’da yasadışı biçimde kapatıldıktan sonra hiç tazminatalmadıklarından yalanıyor.