DÜNYA EMEK MÜCADELESİNDEN
FİNLANDİYA: Bir günlük dayanışma grevi
İTALYA: Binlerce belediye çalışanı yürüdü
İRAN: Metro işçilerine 5 aydır maaş ödenmedi
LÜBNAN: Kamu emekçileri 2 gün grev yaptı
FİNLANDİYA: Bir günlük dayanışma grevi
»TAŞIM ACILIK işçileri Sendikası (AKT) üyesi 2 bin kadar liman işçisi, güney Finlandiya’daki HaminaKotka limanında grevde olan 600 işçi arkadaşıyla dayanışmak için 11 Haziran’da ülke çapında bir günlük grev yaptı.
İTALYA: Binlerce belediye çalışanı yürüdü
»6 HAZİRAN’da Roma’da binlerce belediye çalışanının gerçekleştirdiği bir günlük grev ve yürüyüşe polisler, sosyal hizmet uzmanları ve öğretmenler de katıldı. Belediye Meclisi, kemer sılana politikalarının parçası olarak maaştan 200 avro kesinti yapmayı planlıyor. Bu plandan 24 bin Roma Belediyesi çalışanı etkilenecek.
İRAN: Metro işçilerine 5 aydır maaş ödenmedi
İRANLI özel mühendislik şirketi Kayson tarafından istihdam edilen goo civarındaki inşaat işçisi, 3 Haziran’da iş bıraktı. Ahwaz kentine metro sistemi kurmakta olan işçiler, 5 aydır maaş alamıyor, fazla mesai ücretleri de kabul edilmedi.
LÜBNAN: Kamu emekçileri 2 gün grev yaptı
»DEVLET okullarındaki öğretmenler, memurlar ve diğer kamu emekçileri, Sendika Eşgüdüm Kurulu’nun (UCC) çağrısıyla 16 ve 17 Haziran’da 2 günlük grev gerçekleştirdi. UCC, parlamentonun daha önce kararlaştırıp onayladığı ücret arüşını istiyor.




















































































