01 Aralık 2013
DÜNYA EMEK MÜCADELESİNDEN
Dünya emek mücadelesinden…
![DÜNYA EMEK MÜCADELESİNDEN](https://www.tekgida.org.tr/wp-content/uploads/2020/12/dünyaemekmücadelesi_7897.jpg)
ÇİN: İnşaat işçileri maaşları için grevde
»Hong Kong Genel İnşaat Endüstrisi İşçileri Sendikası üyesi 230 işçiye, eylül ve ekim maaşları daha ödenmedi. Toplamı 1.2 milyon dolar tutuyor. Taşeron firma borçlarının yalnızca yüzde 60’ını ödeyebileceğini açıkladı. İşçiler, 18 Kasım’dan bu yana grevdeler.
PAKİSTAN: Aşı kampanyası durdu
»Kyhber Pakhtunkhwa’nın Swat bölgesinin kırsal kesiminde çocuklara yönelik Bayan Sağlık Çalışanları (LHW) programı çerçevesinde aşı kampanyası yürütülüyordu. Bayan sağlık çalışanları geçmiş 3 aylık maaşlarının ödenmemesini ve mayıs ayında yapılan genel seçimlerdeki ücretlerinin verilmemesi üzerine aşılama kampanyasını boykot ettiler. LHW Programında görev alan çalışanlar, Pakistan’da en çok sömürülen kesim.
PAPUA YENİ GİNE: 300 belediye işçisi eylem yaptı
»Papua Yeni Gine’nin en büyük ikinci kenti Lae Belediyesi işçileri 18 Kasım’da ücretlerinin ödenmemesini protesto etti. 3 yüzü aşkın işçi eyleme katıldı.
MEKSİKA: Belediye emekçileri bir hafta çalışmadı
»Baja California eyaletinin 3. büyük kıyı kenti Ensenada Belediyesi’nde çalışan Büro Emekçileri Sendikası’na üye yaklaşık 1100 emekçi, maaşlarının ödenmesi için 15-22 Kasım tarihleri arasında bir haftalık grev yaptı.
ARJANTİN: Personel verilmesi için grev
»Chubut bölgesindeki Comodoro Rivadavia kentindeki bölge hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, personel atanması ve yöneticilerin taleplerine cevap vermemesini protesto etmek için bir günlük grev yaptı. Emekli sağlık emekçileri de greve destek verdi. Eğer sonuç alınmazsa, 27-28 Kasım’da 48 saatlik grev yapılacak. Daha sonra gerekirse 1 Aralık’ta süresiz greve çıkılacak.