DÜNYA EMEK GÜNDEMİNDEN
Dünya emek gündeminden.
ARJANTİN:
IMF protestosu sokakları ısıttı
Çeşitli sol örgütlerin koalisyonu olan Piquetero Unity’nin binlerce üyesi ve destekçisi, hükümetin Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) ayrılmasını talep etmek için Buenos Aires’te protesto gösterisi düzenledi. Şehrin farklı noktalarında toplanıp Plaza de Mayo’ya yürüdüler. Göstericiler, IMF’yi görevden alma talebinin yanı sıra, en çok etkilenen sektörlere 20 bin Peso (155 ABD Doları) ödeme, mevcut 100 bin Peso’nun (780 ABD Doları) üzerinde bir asgari ücret ve işsizler için genel sigorta çağrısında bulundu.
EKVADOR:
Eğitim emekçileri haklarını istiyor
Ekvador Ulusal Eğitimciler Sendikası’na (UNE) bağlı öğretmenler, ulusal hükümetin ücretlerini artırmasını talep etmek için 13 Temmuz’da Ouito’da bir yürüyüş ve miting düzenledi. Benzer eylemler başka şehirlerde de gerçekleşti. Kültürlerarası Eğitimin Organik Yasası’nda eğitime ayrılan bütçenin artırılması, maaşların artırılması, özel eğitim programlarının desteklenmesi ve emeklilik planlarının iyileştirilmesine yönelik maaş reformlarının Resmi Sicil’de yayınlanması için baskı yapıldı.
TRINIDAD:
Gecikmiş ödemeler hemen yapılsın
Trinidad Cement Limited (TCL) çalışanları, gecikmiş ödemeler, sağlık ve emeklilik planlarının sürdürülmesi ve sözleşmelerine uyulması taleplerini duyurmak için protestolara devam etti. 13 Temmuz’da TCL’nin fabrikasını bir haftadan bu yana üçüncü kez grev kararı aldılar ve hak ettiklerini alana kadar protestoya devam edeceklerini söylediler.
SRİ LANKA:
Bakım işçileri mobbinge karşı
Yerel bir laboratuvarda çalışan taşeron işçiler, St. Catherine’deki İspanyol Şehir Hastanesi’nde mobbing nedeniyle protesto eylemi düzenledi. Yüklenici, Upset Manpovver and Maintenance Services Limited, işçilere sözleşmelerinin şartlarına göre 31 Temmuz’da işlerine son vereceğini söyledi. Upset, işçilere Eylül ayına kadar ödeme yapmayacak, işçiler, devam eden giderlerini ödemek için bir aydan fazla bekleyemeyecekleri konusunda ısrar ediyor ve ücretlerinin daha erken alınmasını talep ediyor.
BAHAMA:
Sözleşmeli işçiler ücretlerini istedi
Bahamalar Halk Parkları (BPP) ve Halk Plajları Kurumu’ndan (PBA) taşeron işçiler, üst üste üçüncü hafta Başbakanlık Ofisi önünde ödenmemiş ücretlerini talep etmek için gösteri yaptı, işçiler, Temmuz 2021’e kadar ödenmemiş maaşları olduğunu belirtiyor ve bu konuda Başbakan Philip “Cesur” Davis ile görüşmeyi talep ediyor. Protestoların organizatörlerinden Richard Johnson gazetecilere verdiği demeçte, “Paramızın nerede olduğu konusunda cevap aslana kadar burada kalacağız.”