Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
24 Mayıs 2010
DOÇ.DR.ENGİN ÜNSAL: KAMUDA ÇALIŞAN İŞÇİLER 4/C İLE GÜVENSİZ İSTİHDAMIN KUCAĞINA ATILDI.

Yard. Doç. Dr. Engin Uysal, özelleştirmelerin Türkiye´nin kanayan yarası olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

DOÇ.DR.ENGİN ÜNSAL: KAMUDA ÇALIŞAN İŞÇİLER 4/C İLE GÜVENSİZ İSTİHDAMIN KUCAĞINA ATILDI.

  Yard. Doç. Dr. Engin ÜNSAL özelleştirmelerin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

 Adana Barosu Staj Komisyonu’nca "Asıl ve alt işveren ilişkileri-Türkiye’de özelleştirme sorunu ve uygulamaları" konulu konferans verildi. Seyhan Oteli’nde yapılan konferansa konuşan Yrd. Doç Dr. Engin ÜNSAL, Türk-İş verilerine göre; 2000 yılından önce kamu sektöründe 600 bin işçi çalışırken bu rakam 2009 yılında 290 bine indiğine dikkat çekti. Kamuda ciddi bir işçi kaybı olduğunu hatırlatan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun büyük kesiminin nedeni özelleştirmeden kaynaklanmıştır. Kamuda çalışan işçiler 4/C uygulaması ile güvensiz istihdamın kucağına atılmıştır. Ve işçiler çok ciddi ekonomik belirsizliğin içine sokulmuşlardır. Türkiye’de uygulanan özelleştirme, kuralsız bir şekilde iktidar partisi yakınlarına devletin kaynaklarının peşkeş çekilmesi, uluslararası şirketlere devletin varlıklarının peşkeş çekilmesini geliştirmektedir. Tekel fabrikasının bir bölümü bir işverene 300 milyon dolara satılmıştır. Bu işveren bir yıl sonra burayı 900 milyon dolara bir ABD şirketine satmıştır. Özelleştirmenin amacı işçinin hakkını korunmak olmalıdır, devletin imkanlarını yok etmek değil."

Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek ise "Baro olarak 30 günde bir konferans, panel ve seminer gerçekleştirilmiştir. Bu konferansları düzenlemedeki amacımız sadece bilgi birikim değil aynı zamanda da meslektaşlarımız arasında birlik ve beraberliği, dayanışma ruhunu pekiştirmektir. Yaptığımız hizmetlerimizi ve faaliyetlerimizi yurttaşlarımıza ve meslektaşlarımıza duyuruyoruz. Mümkün olduğunca yeni çıkan yasalarla ilgili üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ‘Asıl ve Alt İşveren İlişkileri-Türkiye’de Özelleştirme Sorunu ve Uygulamaları’ konulu konferansın güncel ve önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu arada Adana Barosu staj komisyonun kurumsal, kalıcı gelişime açık bir anlayışı benimsediğini belirten Av. Çıtırık, katkılarından dolayı herkese teşekkür etti.

Konferansın sonunda Baro Başkanvekili Av. Hakan Önenli tarafından konuşmacı Engin ÜNSAL”a teşekkür plaketi takdim edildi.

DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI

TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirveye Genel Başkanımız İbrahim ÖREN katılım sağladı.

BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizdeki baştemsilcilerimize yönelik düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi Eskişehir sosyal tesislerimizde Firuz Kanatlı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK
İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi, ilk toplantıya katılmayan Türk-İş’e ayrıca bir davet yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikaların görüşlerini alacağım. Mutlaka istişarede bulunacağız” yanıtını verdi.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.