Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
18 Haziran 2013
DİRENİŞE EMEK DESTEĞİ

KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği Taksim Gezi Parkı Direnişi´nin başladığı günden bu yana süren polis terörünü protesto etmek ve Türkiye halkının hak, özgürlük, demokrasi mücadelesini büyüterek alanlara taşıdılar.

DİRENİŞE EMEK DESTEĞİ
KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği Taksim Gezi Parkı Direnişi’nin başladığı günden bu yana süren polis terörünü protesto etmek ve Türkiye halkının hak, özgürlük, demokrasi mücadelesini büyüterek alanlara taşıdılar. Dün ülkenin birçok ilinde üretimden gelen gücünü kullanan emekçiler "genel grev, genel direniş" dedi. GREV için Ankara’da Kolej Meydanı’nda toplanan binler "Her yer Taksim, her yer direniş", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüdü. İstanbul’da ise polis DİSK ve KESK’in Taksim Meydanı’na yürümesine izin vermedi.

Tünel’den Taksim’e yürümek isteyen KESK’liler polis barikatıyla karşılaştı.

Emekçiler tehdide aldırış etmedi Güler’in hedefi çalışanlar ve sosyal medya İL İL EYLEMLER İçişleri Bakanı Güler, iş bırakan emekçileri "Sokağa çıkan sonuçlarına katlanır" diye tehdit etti. Onbinlerce emekçi yine de iş bırakarak sokaklarda yerini aldı DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve TürkDişhekimleri Birliği, Gezi Parla isyanına dönük hükümet tavrına ve polis şiddetine karşı dün bir günlük iş bırakma eylemi yaparak meydanlara çıktı. Alanlara çıkan emekçileri, İçişleri Bakanı Muammer Güler sabah saatlerinde tehdit etti. Güler, "Sokağa çıkan kamu çalışanları sonuçlarına katlanır" dedi. Emekçilerin Güler’e yanıtı net oldu. On binlerce emekçi iş bırakarak Türkiye’nin birçok ilinde meydanlara çıktı. TÜRK-İŞ İSTANBUL DAHİL Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu da önceki gün yaptığı açıklamada, konfederasyonunu ve Sendikal Güçbirliği Platformu’nu iş bırakma kararı almaya çağırmıştı. Türk-İş İstanbul Şubeleri de dün iş bıraktı.

İSTANBUL’DA İKİ YERDE
Emekçiler, İstanbul’da iki noktada toplandı. KESK, İstiklal Caddesi’nde Tünel’de, diğer örgütler ise halkla birlikte Şişli’deld DİSK binası önünde bir araya geldi. Milletvekilleri Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel’in destek verdiği KESK eyleminde, oturma eyleminin ardından KESK basın açıklaması yaptı. DİSK binasından ise Taksim yönüne başlayan yürüyüş, yoğun polis barikatının kurulduğu Osmanbey çıkışında durdu. Agos gazetesinin önünde yapılan basın açıklamasını DİSK Genel SEKRETERİ Arzu Çerkezoğlu okudu. Çerkezoğlu, "Artık bu ülkede hiçbir şey, hiçldmse için bu direnişten öncesi gibi olmayacak. Tayyip Erdoğan için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bir irade ortaya koyduk, artık bu mücadele Türkiye halklarının hak ve adalet mücadelesi olmuştur. Bu mücadele devam edecek, hepimizin yolu açık olsun. Ta ki bu irade görülüp, gereği yapılana kadar" dedi.

İZMİR: TERK ETMEYECEĞİZ

İş bırakma eyleminde İzmir’de de binlerce kişi alana çıktı. Basmane Meydanı’nda toplanan kitle "Zafer direnen emekçinin olacak", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları ile Konak Meydanı’na girerek hükümet konağı önünde oturma eylemi yaptı. Gezi parkı direnişinde hayatını kaybedenlerin anılmasının ardından basın açıklaması okundu. Açıklamada, "Talepler karşılanana kadar sokakları terk etmeyeceğiz" denildi.

Lami Özgen (KESK Genel Başkanı): AKP hükümetinin baskıcı, otoriter, tekçi ve faşizan uygul.malnna artık yeter diyen  halk 20 gündür sokalarda. Başbakan ise halkın bu direnişini görmezden geliyor ve yaptığı açıklamalarla halkı germeye devam ediyor. Biz halkın haklı taleplerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Taleplerimiz karşılanmazsa sürekli grev yapacağız.

Mehmet Soğancı(TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı): iki dal parçası dediler. Bak iki dal parçası başına ne iş açıyor. Buradan Gezi direnişlerini binlerce kez selamlıyorum. Bu direnişi bize Tekel işçileri öğretti şimdi sde Gezi Parkı direnişçileri öğretmeye devam ediyor.

Bayazıt İlhan( TTB Genel SEKRETERİ):Polisin tüm alanlarda emerkçilere, kadınlara, gençlere kısaca tüm halkımıza saldırıyor, yaralıyor ve hatta öldürüyor. Biz hekimler olarak tüm bu orantısız şiddete çok defa tanık olduk. Şimdi Tayyip Erdoğan’a ‘Eden Bulur’ sözünü hatırlattıyorum.Eden bulacak, mücadeleyi yükselteceğiz.

Kani Beko (DİSK Genel Başkanı): Halkın direnişini işçi ve emekçilerin mücadelesi ile birleştirdik ve şimdi alanlardayız, bundan sonra da alanlarda olmaya devam edeceğiz. AKP iktidarının krallığı bozuldu, yalanlarının artık sonu geldi. Ankara’da on binler yürüdü BİR günlük iş bırakma eyleminde Ankara’da on binler Kolej Meydanı’nda toplandı. Emekçiler, Gezi isyanının öne çıkan üç sloganı olan "Her yer Taksim, her yer direniş", "Direne direne kazanacağız" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüdü.

‘DEVLET TERÖRÜ’
Beş örgüt adına ortak basın açıklamasını KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak okudu. "Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarı çarptı" diyen Çakmak, AKP’nin halkın bu direnişine devlet terörüyle karşılık verdiğini ancak halkın yılmadan her gün alanları bırakmadığını belirtti. Eyleme ÖDP, EMEP, TKP ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Esra Koçak/Hasan Aytekin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklamalar yaptı. Bugün greve çıkan KESK’le ilgili olarak ‘sokağa çıkan kamu çalışanı sonuçlarına katlanır’ diyen Güler, sosyal medya için de operasyon sinyali verdi.

JANDARMA BENİM EMRİMDE
Balan Güler, Gezi Parkı olaylarında jandarma birliklerinin görev yapmasının ‘normal’ olduğunu vurgulayarak, "Jandarma İçişleri Bakanı olarak benim emrimdedir. Gerekli durumlarda kırsal alanda polisi, kent merkezinde jandarmayı ihtiyaç halinde görevlendiririm. Silahlı Kuvveüer’den bir kuvvet talebimiz olmadı" dedi.

KATIL AÇIĞA ALINMADI
Muammer Güler, şu ana kadar İzmir’de 2, İstanbul’da i polis memurunun açığa alındığını bildirdi. Ankara’da Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan kurşunu atan polisin, kamera kayıtlarına rağmen açığa alınmadığı ortaya çıktı.

SENDİKALARIN İŞ BIRAKMASI
Güler ‘iş bırakmayı’ kanunsuz olarak nitelediği konuşmasında, şöyle dedi: "Bugün iş bırakma ve grev gibi kanunsuz eylemlerle insanları sokağa dökme çabalan vardır. Bunlara da izin verilmeyeceğini, yasayla belirlenmemiş alanlarda yürüyüşün yapılamayacağını ifade etmek isterim.

SOSYAL MEDYA GÖZALTILARI
Muammer Güler, sosyal paylaşım siteleri ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çalışma yürüttüğünü açıkladı. Güler, "Burada halkı tahrik eden, manipülasyonla, yalan haberlerle halkı kışkırtmaya, hatta toplumsal olaylara, mal ve can emniyetini sıkıntıya sokacak, bozacak eylemlere yönlendirenlerle, gerek Tvvitter, gerek Facebook, gerek sosyal medyanın diğer enstrümanlarını kullanarak bunları yönlendirenlerle ilgili çalışmamız var" dedi. Güler, sosyal medya ile ilgili ayrı bir yasal düzenlemenin de yapılmasının gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

ADANA DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDP üyeleri Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.
Yaklaşık 1000 kişilik kitle Atatürk Caddesi’nden Atatürk Parkı’na yürüdü. MANİSA KESK Manisa Şubeler Platformu’na bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi Manisa Lisesi önünde toplandı. Grup, 15 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. ANTALYA Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 21’inci gününde polis tarafından güvenlik gerekçesiyle çembere alınan Taksim Meydam’nın halka açılması için Antalya’da da grev kapsamında yürüyüş düzenlendi. Eyleme 300 kadar kişi katıldı. BALIKESİR Belediye binası önünde toplanan emekçiler, insanca bir yaşam istediklerini belirterek Alihikmetpaşa Meydanı’na yürüdü. Polis, eylemcileri kaldırımdan yürütmek istedi, eylemciler yoldan yürüdü.

Eylemciler, "Susma haykır, direniş haktır", "Her yer Taksim her yer direniş", "Yılgınlık yok, direniş var" sloganları attı. KOCAELİ Merkez Bankası önünde saat 12.00’de toplanan 5 bin kişi, "Direne direne kazanacağız", "Hükümet istifa", "Taksim’de düşene, dövüşene bin selam" diye slogan attı. Eylemciler AKP il Binası önüne kadar yürüdü. Polisin oluşturduğu barikat önüne siyah çelenk bıraktı. SAMSUN Grev bileşenleri ve devrimci demokrat kurumlar Konak Sineması önüne yürüdü. Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı yürüyüşte "AKP mezara Halk iktidara", "Her yer Taksim her yer Direniş" sloganları atıldı. ANTEP Kırkayak Parkı’nda toplanan emekçiler, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde Yeşilsu Parkı’na kadar yürüdü. Kalabalık adına konuşan KESK Sözcüsü Ömer Faruk Koç, halkın ülkeyi demokratikleştirmek için her türlü bedeli göze aldığını belirtti.

MERSİN KESK.DİSK, TMMOB, TTB, TDB ve kitle örgütleri Defterdarlık binası önünde toplaarak Taş Bina’ya yürüdü. Taş bina önüne yapılan eyleme Diren Mersin İnsiyatifi de destek verdi. Yürüyüş esnasında sıklıkla "Her Taksim her yer direniş", "Diren Taksim Mersin seninle" slogaları atıldı.

DİĞER HABERLER
SOSYAL GÜVENLİK REFORMU TARTIŞMALARI VE TİSK
SOSYAL GÜVENLİK REFORMU TARTIŞMALARI VE TİSK

Türkiye’de çalışma hayatında 1993-1999 döneminin en önemli konularından biri, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun mali sorunlarının çözümü amacıyla gündeme getirilen çözüm önerileriydi.

ENFLASYON HALKIN SOYULMASIDIR!
ENFLASYON HALKIN SOYULMASIDIR!

Pahalılık en önemli toplumsal sorun. Enflasyon, emme-basma tulumba gibi halktan alıyor zenginlere aktarıyor.

İŞ KAZALARINDA DÜNYADA 11. SIRADAYIZ
İŞ KAZALARINDA DÜNYADA 11. SIRADAYIZ

ILO verilerine göre 2023 yılında Türkiye, ölümcül olmayan mesleki yaralanmalar bakımından dünyada 11. sırada, ölümlü iş kazası sayısı bakımından ise 15. sırada yer alıyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM KAÇINILMAZ
ASGARİ ÜCRETE ZAM KAÇINILMAZ

Enflasyon, yıl ortasında asgari ücretlinin her 4 lirasından 1 lirasını elinden alacak. Asgari ücrete, temmuzda en az yüzde 25.4 zam yapılması gerekiyor.