Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
15 Mayıs 2013
DAKİKA DAKİKA THY GREVİ

THY grevini yerinde takip eden BirGün muhabirleri Burak Öz, Elçin Yıldıral, Serbay Mansuroğlu ve Sevgim Denizaltı gelişmeleri dakika dakika aktarıyor…

DAKİKA DAKİKA THY GREVİ

THY grevini yerinde takip eden BirGün muhabirleri Burak Öz, Elçin Yıldıral, Serbay Mansuroğlu ve Sevgim Denizaltı gelişmeleri dakika dakika aktarıyor…


00.10
 Grevin başlamasına son 2 saat 50 dakika kala Atatürk Havalimanı’nın tüm kapıları biber gazları, kalkanları ve kaskları ile gelen çevik kuvvet polisleri tarafından tutuldu. 

00.11 Atatürk Havalimanı’ndaki THY direniş alanında grev sözcüleri, desteğe gelen Genel İş üyeleri, Hey Tekstil işçileri bulunuyor. 

00.33 Grev gözcülerinden Türkan Yıldırım: "Hakkımızı alana dek buradayız, grevimizin arkasındayız. Manzaraya hayretle bakıyorum. Her kapıda yüzlerce polis var. Bu yasal bir grev, yasadışı bir şey yapmıyoruz. Neyden korkuyorlar, ne yapacağız, uçakları mı yakacağız? Biz hakkımızı aramaya geldik, savaşmaya dövüşmeye gelmedik!"

00.41 Havalimanı’nda kapıları tutan polisler gaz maskelerini ve kasklarını takmaya başladı

00.43 Polisler direniş alanınının etrafında çember oluşturdu. Direniş alanının boşaltılmasını isteyen polis amirleriyle grev sözcüleri arasında tartışma yaşanıyor.

 

00.47 Dış Hatlar Geliş alanında bulunan direniş alanına TOMA getirildi

00.49 Polis direniş alanına müdahale etti. Grev için buluşanlar şu anda THY Genel Müdürlüğü önüne sürükleniyorlar. Direniş alanında sadece polis kaldı.

01.16 Greve çıkacak çalışanlar ile grev destekçileri THY Genel Müdürlüğü önüne geldi. Kalabalık grup burada slogan, alkış ve ıslıklarla THY Genel Müdürlüğü’nü yuhaladı. Grev sözcüsü İbrahim Efem Çaycı, yasal grev yerlerinden polis zoruyla uzaklaştırıldıklarını belirterek polis şiddetini kınadı.

01.21 Polis kalabalık grubu ablukaya aldı. Grup şu anda yaşananları sloganlarla protesto ediyor.

01. 27 Grup yağmur altında, polis çemberi içinde bekletiliyor.

01.33 Hava İş Başkanı Atilay Ayçin, şu anda polis amiriyle görüşüyor. THY çalışanları ve destek verenler bekleyişlerine yağmur altında devam ediyor.

01.37 Genel müdürlük binasına saat 03.00’dan önce grev pankartının asılmasına izin verilmeyeceği bildirildi.

01.50 Hava İş Başkanı Ayçin’in polis amiriyle görüşmesi sona erdi. Çalışanların grev alanına dönüşüne vize çıkmadı. Bekleme için THY Genel Müdürlük önüne otobüs getirilecek. Ayçin, yaptığı açıklamada polisin THY’yi grevden koruduğunu  ifade etti.

 01.54 Hava İş Başkanı Ayçin, basın açıklaması yaptı. Ayçin, "Güvenlik komisyonu güvenlik gerekçesiyle direniş alanında beklemeye izin vermiyormuş. Bu kimin güvenliği? Biz bunu çok iyi biliyoruz. Bu Türkiye demokrasisinin ayıbıdır. AKP iktidarının ayıbıdır. Madem öyle grevin yerini buraya taşırız. Yasal grevimizi sonuna kadar taşıyacağız. Alnımızın akıyla bu işten çıkacağız" dedi. 

GREVE SON 1 SAAT

02.00 Tarihi grevin başlamasına son 1 saat kaldı

02.12 THY işçileri ve destekçiler yağmur altına slogan atyor: ” Faşist AKP ”, ” THY grevi engellenemez”

BAŞKAN AYÇİN BİRGÜN’E KONUŞTU

02.25 BirGün’e konuşan Atilay Ayçin, "İşyerimizin önünde beklememize polis izin vermiyor. Direnişimizi sürdüreceğiz." dedi. Ayçin, saat 03.00 itibariyle tüm THY işyerlerine pankartlarını asacaklarını söyledi. Atatürk Havalimanı’nda da pankartı astıktan sonra hep birlikte sendika genel merkezine geçeceklerini belirtti. Ayçin, saat 08. 00’da tekrar Atatürk Havalimanı’na gelerek saat 10.00’da son duruma ilişkin açıklama yapacaklarını belirtti.

02.50 Grevin resmen başlamasına 10 dakika kaldı. Sendika üyesi işçiler ve greve destek verenler şu anda genel müdürlük binası önünde türküler söyleyip halaylar çekiyor. Grev başladığında ilk grev pankartı genel müdürlük binasına asılacak

VE GREV BAŞLADI

03.00 Grev başladı. Grev pankartı THY Genel Müdürlük binasının giriş kapısına asıldı. Grev gözcülerigüvenlik kapıları içerisinden geçerek havalimanı içerisinde kapılarda yerlerini aldı.

03.13 İlk grev gözcüleri polislerin tek tek kimlik kontrolünün ardından kapılarda görev yerlerini aldı. İlk görev gözcüleri 03.00-09.00 saatlri arasında görev yapacak. 09.00’dan sonra ikinci grup grev gözcüleri yerini alacak.

03.30 Çalışanlar genel müdürlük binası önünden sendikaya doğru hareket etti. Havalimanında sadece grev gözcüleri kaldı.

03.49 Hava İş Sendikası avukatlarından Abdi Pesok, grev gözcülerini rahatsız eden polisleri hukuka uygun davranmaları konusunda uyardı. Polisler avukatın uyarılarına ters cevaplar verince tartışma yaşandı

04.06 Greve katılan THY işçilerinin Dış Hatlar Geliş kapısının önünde  beklemesine polis müsaade etmedi. Çevik Kuvet amiri, işçilere müdahale edileceğini duyurdu. Hava İş Genel SEKRETERİ Mustafa Yağcı, işçilere açıklamada bulunarak "Bizim için önemli olan şu an grevimize zarar gelmemesi, uçakların yerde kalmasıdır" dedi. Yağcı, greve zarar gelmemesi için şu an için işçilerin dağılarak diğer çalışma arkadaşları gibi sendikaya geçmelerini istedi.

04.15 airport haber sitesinde greve katılımın önüne geçilmesi amacıyla yapılan yalan haberlere sendika tarafından tepki gelmesi üzerine geri adım atıldı. Hava çalışanları tarafından yüksek tıklanma oranlarına sahip site THY yönetimine yakınlığıyla biliniyor.

04.29 Hava İş Genel Başkan Yardımcısı Simay Çekem, grev gözcüleriyle birlikte Atatürk Havalimanı’nda bulunuyor. Çekem, BirGün’e verdiği demeçte "Moraller yüksek, grevimiz iyi gidiyor" dedi.

04.58 Greve katılan işçiler uçuşlara dair son durumu sendika genel merkezinden takip ediyor.

05.05 Türk Hava Yolları, 16.05.2013 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı TK1849 sefer sayılı İstanbul-Atina uçuşu 12:40’tan 15:40’a, TK1850 sefer sayılı Atina-İstanbul uçuşu 15:05’ten 17:55’e, TK1881 sefer sayılı İstanbul-Selanik uçuşu 13:15’ten 15:40’a, TK1882 sefer sayılı Selanik-İstanbul uçuşu da 15:40’tan 17:50’ye aldığını duyurdu. THY sitesinden yapılan açıklamada sözkonusu tehirlerin Yunanistan’daki grev sebebiyle yaşandığı belirtildi.

05.09 Gelen ilk bilgilere göre Ankara ve Erzurum’da birer uçak havalanmadı.

05.43 İstanbul Atatürk Havalimanı’nda günün aydınlanmaya başlamasıyla birlikte hareketlilik arttı. Ancak henüz seferlerde ciddi bir aksama gözlenmiyor

05.52 bendika.org twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda, "Ankara İstanbul uçuş ekibi, kaptanlarıyla grevde. Karayoluyla İstanbul’a dönüyorlar" ifadelerine yer verildi.

06.06 Atatürk Havalimanı’nda çalışanların giriş yaptığı bölümde asılan grev pankartının fotoğrafının çekilmesine dahi izin verilmiyor. Bir grup çevik kuvet polisi bu noktada da bekliyor.

06.12 Alınan son bilgiye göre son 5 dakikada nöbetten uçuşa gönderilen kabin ekibi sayısı 20’yi geçti.

06.25 CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, sabahın erken saatlerinde greve çıkan çalışanlara selam gönderdi. Aygün, grevle ilgili facebook hesabında paylaştığı notta, " bugün on beş mayıs, THY’de grev başlıyor, selam olsun emek sınıfına, greve gidene, hakkını arayana, Hava-İş’le birlikte yürüyene selam.." ifadelerine yer verdi.

08.36 THY işçilerinin sendika genel merkezinden Atatürk Havalimanı’na geçiş saati olarak açıklanan 08.00 saati, 09.00 olarak değiştirildi. Sendika daha önce saat 08.00’da havalimanına geçiş yaparak 10.00’da açıklama yapılacağını duyurmuştu.

HAVA İŞ: SIKIYÖNETİMLE KARŞILAŞTIK

08.51 Hava İş, saat 10.00’da yapılacak açıklamaya basın ve kamuoyunu davet etti. Sendika tarafından yapılan davette şu ifadeler yer aldı: "THY A.O’da 15 Mayıs 03.00’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali’nde grev pankartımızı asmamız ve grev gözcülerimiz ile toplanmamız engellenmiştir. Atatürk Havalimanı’nın giriş ve çıkışlarından, ekip odaları ve kantine kadar her birime yerleştirilen polisler, Dış Hatlar Geliş katında grev saatinde toplanan THY işçilerini zor kullanarak Genel Müdürlük Binasının önüne ilerletti. Sıkıyönetim hallerini aratmayan bu baskı ve engellemeler sonucunda grev pankartımızı  saat 03.00’da THY Genel Müdürlüğü’ne astık. 15 Mayıs THY grevimize ilişkin basın açıklamamızı bu sabah (15 Mayıs) saat 10.00’da THY Genel Müdürlüğü önünde yapacağız."

09.16 Atilay Ayçin: Vardiyalı çalışma nedeniyle henüz uçuşlarda aksama yok, ancak birkaç saat içinde aksamalar başlayacak

09.35 İşçiler THY Genel Müdürlük binası önüne geldi. Havalimanı dış hatlar gelişin önünde ise polis ordusu var

09.54 Hava İş’in THY genel müdürlük binası önündeki açıklaması birazdan başlayacak. Açıklamaya Türk İş İstanbul Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ile Sendikal Güç Birliği Platformu’na bağlı sendikaların başkanları, DİSK Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Sosyalist Demokrasi Partisi, UİD DER ve aylardır direnişte olan DHL işçileri destek veriyor

DİĞER HABERLER
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI

Fazla çalışma ücreti, kanunun veya sözleşmelerin öngördüğü haftalık çalışma süresinin üzerindeki çalışmalar için ödenecek ücreti ifade etmektedir.

GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE
GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE

İktidarın neoliberal politikaları gelir dağılımı adaletsizliğinde ülkeyi Avrupa’nın zirvesine taşıdı. En zengin %1’lik kesim ülkedeki servetin %40’ına sahip oldu. Halkın %71’inin 10 bin dolardan az serveti bulunuyor.

MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ
MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi sürdürülürken, işçi tarafından yapılan devamsızlıkların geçerli bir mazerete dayanması gerekmektedir.

BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI
BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI

Bedelli askerlik ve tazminat hakkı.