Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
16 Kasım 2014
CHP BÜYÜK BEDEL ÖDEYECEK

Hükümetin politikalarından en çok etkilenen ve bu düzenden hakça payını alamayan işçilere neden AKP’ye oy verdiğini sorduğunuzda, “Oy verecek başka parti mi var? Hiç birisinin bize faydası olacak bir projesi yok” yanıtı almanız büyük olasılıktır.

CHP BÜYÜK BEDEL ÖDEYECEK
Hükümetin politikalarından en çok etkilenen ve bu düzenden hakça payını alamayan işçilere neden AKP’ye oy verdiğini sorduğunuzda, “Oy verecek başka parti mi var? Hiç birisinin bize faydası olacak bir projesi yok” yanıtı almanız büyük olasılıktır. İktidar partisi karşısındaki partilerin seçmene, özellikle bu düzenin ezilen insanlarına, sunacakları hiçbir önerileri yoktur. Partilerimiz siyaseti sürekli olarak iktidarı eleştirmek olarak algılıyorlar. Onların söylemlerinden kendilerine bir pay çıkaramayan seçmen sosyal yardımlar ve dinci siyasetin etkisi ile iktidar partisinin ipine sarılmaktan başka çare bulamıyorlar. Oysa siyasette çare tükenmez. Hüner toplumun sorunlarını çözecek çareleri üretmek ve bunları seçmenin bilgisine sunabilmektir.
 
CHP KAPİTALİZME TESLİM OLACAK
Partiler genel kurulları arası dönemde zaman zaman toplanıp gelişmeleri gözden geçirip yeni değerlendirmeler yapar ve kendilerine yeni yol haritaları çizerler. CHP yakın geçmişte Antalya’da böyle bir toplantı düzenleyip kendi görüşlerini güncellemek sürecini yaşadı. Uygulamaları ile seçmenin ve partili üyelerin umutlarını söndürmekte büyük başarı kazanmış olan parti kurmayları bu toplantı sonucu CHP’den hâlâ medet umanları bir kere daha umutuzluk denizinde boğdu. Toplantıda bir sunum yapan okuldaşım değerli bir dostun kızı ve partinin ekonomik gelişmelerden sorumlu yeni Genel Başkan Yardımcısı bir bilim insanın yaptığı sunumda dile getirdiği öneri CHP’nin dokusu ve tarihi gelişimi ile asla uyuşmayacak nitelikte ve şaşırtıcı idi. Sayın Selin Sayek CHP için, “Kapitalizme uyumlu, insana dokunan sosyal demokrat bir üretim modeli” oluşturulmasını CHP’nin 2015 seçimleri için model olarak önerdi. Bu öneri CHP geçmişine ve tarihsel kimliği ile, Atatürk’ün partinin temel ilkeleri arasına aldığı devletçilik, karma ekonomi, ulusculuk ilkelerini yok sayan çok yanlış bir tespittir.
 
KAPİTALİZM YOKSULUN EMEKÇİNİN DÜŞMANIDIR
Kapitalist üretim modeli ülkemizde halen bütün acımasızlığı ile uygulanan neo-liberal, vahşi kapitalizmin yüzüdür. Bu düzende toplumun en üst yüzde 20’lik bölümü milli gelirden büyük pay almakta geriye kalan yüzde 80’lik çoğunluk ise sefalet koşullarında yaşamını güvencesiz biçimde sürdürmek zorunda. CHP’li kurmayların bilmesi gerekir ki kapitalizm ulusal değerlerin talan edilmesi, çok uluslu şirketlerin ülkeyi sömürmesi, taşeroluğun, işsizliğin yaygınlaştırılması, kayıt dışı istıhdamın teşviki, iş kazasında ölümlerin çoğalması, ekonomide dışa bağımlılığın ve ithalatın artması, sendikasızlaştırmanın ve özgür sendikacılığın sonu demektir. Kapitalizmin bir avuç sömürücüye tüm toplumun kurban edilmesi demek olduğunu bu öneriyi yapan ve onu alkışlayan CHP kurmayları bilmiyor mu? Antalya kampının gelecek seçim için hiçbir umut kıvılcımını parlatamaması CHP’ye hâlâ umut bağlayanlar ve parti üyeleri için gerçekten müthiş bir darbe olmuştur.
 
CHP MİSYONU BİTMİŞ BİR PARTİDİR
Atatürk CHP’yi yeni bir devletin oluşturulması, toplumun aydınlatılması, ekonominin alt yapısını gerçekleştirmesi ve giderek demokratik düzene geçişi sağlaması için kurmuştu.
Bu hedefler büyük ölçüde CHP tarafından gerçekleştirildi ama 1950 den sonra CHP değişen dünyanın değişen sosyal ve ekonomik koşullarına ayak uyduramadı. Sadece Ecevit’in genel başkanlığında sola açılım doğru bir politika olarak belirlendi ama onun da önü 1980 darbesi ile kesildi. CHP’nin misyonunun bittiğini ilk defa 1979 yılında partinin zamanki genel sekreteri olan Orhan Eyüpoğlu söylemişti. O tarihten sonra CHP sürekli sendeledi, çağdaş bir kimlik oluşturamadı ve bugünkü yöneticiler CHP’nin mirası üzerinden kendilerini nemalandırmaktan ve partinin düşüşünü hızlandırmaktan başka hiçbir şey yapamadılar. Seçmen ve partililer CHP’ye küskündür ve bu nedenle CHP’nin CHP’li olmayan ve CHP’ye yabancı kurmayları 2015 seçimlerinde bu partiye büyük bir bedel ödeteceklerdir. CHP’nin başarısızlığı ülke siyaseti için çok büyük kayıp olacaktır. Ülkeyi bugünkü karabasandan kurtarmak için çözüm ne? Bu çözüm üzerine görüşlerimizi haftaya yazacağız. 
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI

TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirveye Genel Başkanımız İbrahim ÖREN katılım sağladı.

BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizdeki baştemsilcilerimize yönelik düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi Eskişehir sosyal tesislerimizde Firuz Kanatlı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK
İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi, ilk toplantıya katılmayan Türk-İş’e ayrıca bir davet yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikaların görüşlerini alacağım. Mutlaka istişarede bulunacağız” yanıtını verdi.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.