ÇAY ÜRETİCİLERİNDEN ERDOGAN’A PROTESTO
BİNASI Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine (RTEÜ) devredildiği için kapatılmak istenen ÇAYKUR´a ait Taşlıdere Çay Fabrikası için üreticiler Çaykur Genel Müdürlüğü´ne yürüdü.
BİNASI Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine (RTEÜ) devredildiği için kapatılmak istenen ÇAYKUR’a ait Taşlıdere Çay Fabrikası için üreticiler Çaykur Genel Müdürlüğü’ne yürüdü.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından üniversiteye yapılan tahsise karşı üreticiler dün sabah erken saatlerde Çaykur Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Yaklaşık 500 üretici ve mahalleli Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ile görüşmek istedi. Üreticilerin arasından seçtikleri ve muhtarların da yer aldığı 6 kişilik gurup, Genel Müdür Sütlüoğlu ile görüşmek üzere Genel Müdürlük binasına girdi.
Heyet, Sütlüoğlu makamında olmadığı gerekçesiyle, görüşme yapamadan geri döndü. Genel Müdürlük girişinde üreticiler adına bir açıklama yapan Hüseyin Taşçı, "Bizi muhatap almıyorlar. Ekmeğimize, emeğimize, geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. Onlar, bizim sahip çıktıklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Bu olay Çaykur’un özelleştirilmesinin bir parçasıdır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Başbakan’ın dediğini yapmayacağız, çocuk da doğurmayacağız, çocuklarımızı da evlendirmeyeceğiz. Biz bunu yıktırmayacağız. Fabrikamızı yıktırmayacağız, Çaykur’u özelleştirmeyeceğiz!" şeklinde konuştu.
YOLU TRAFİĞE KAPATILAR
Üreticiler daha sonra ellerindeki, "Taşlıdere yıkılamaz" pankartı ve "One minute! Bi Durun! Ne oliyi", "Üretime dokunma", "yerimiz var, paramız var, fabrika yap sana", "Fabrikamı yıkma" ve "Taşlıdere bizimdir" yazılı dövizleriyle yola çıkarak trafiği durdurdu.
Üreticiler yaklaşık yarım saat yolu trafiğe kapadıktan sonra polisin müdahalesiyle yolu tek şeritten ulaşıma açtı. Üretici köylüler, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Önce AKP il binasına yürümek isteyen üreticilerin önü, yol kenarında önlem alan polis ekipleri tarafından bir kez daha kesildi. Üreticilerin AKP il binasına yürümeleri engellendi.
Yapılan görüşmelerin ardından üreticiler, eylemlerinin devam edeceğini kaydederek, polis barikatının önünden olaysız bir şekilde dağıldı. Fabrikalarına sahip çıkan üretici köylülerin eylem ve yürüyüşlerine Tekgıda-İş Sendikası Rize Şubeleri, ODP Rize il ve ilçe örgütleri, Derelerin Kardeşliği Platformu ile bazı CHP, DSP’liler de destek verdi.