BU VEBALİ NASIL TAŞIYACAKLAR
Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, Öz Gıda İş´e yüklendi

BU VEBALİ NASIL TAŞIYACAKLAR?
Önceki akşam iftarda üyeleriyle biraraya gelen Tek Gıda İş Sendikası, Çaykur’daki yetki mücadelesinde son sözü söyleyen yargı kararından memnun. Ne var ki, sendikacılık yapmak iddiasıyla Çaykur’a giren ama asıl amaçları toplu iş sözleşmesini engelleyerek, Çaykur’daki örgütlü yapıyı zedelemek ve işçiyi zayıf-düşürmek olan Öz Gıda İş Sendikası’nın 7 bin 500 üyesi olduğunu öne sürerek yetki istediğini ama yargı sürecinde 4 bin üyesi bulunduğunun ortaya çıktığını anlatan Tek Gıda İş Sendikası Genel SEKRETERİ Mecit Amaç, "Sahtekarlıkları yargı tarafından tescillendi, şimdi insanların yüzüne nasıl bakıyorlar?" dedi. Amaç, Öz Gıda İş’e yüklendiği konuşmasında, "4 yıldır toplu sözleşme yapamayan Çaykur işçisinin vebalini nasıl taşıyacaklar?" diye sordu.
Et-Balık Kurumunda benzeri bir yetki mücadelesi yaşandığını kaydeden Genel Sekreter Amaç, "Biz, ‘çoğunluk sizde çıkarsa itiraz etmeyeceğiz’ dedik. Çoğunluk az bir farkla onlarda çıktı. Biz üyemiz olan işçilerle istişare ettik ve mağduriyet ya’şanmasın diye itiraz etmedik. Çaykur’daJse büyük bir haksızlık yapılmıştır. Çoğunluk besbelli bizde olduğu halde yetki karşı sendikaya verilmiştir. 7 bin 500 üye var diye başvurdular,’ 4 bin üyeleri olduğu ortaya çıktı. Bu süreçte yuvaya dönenlerle birlikte şu an 9 binin üzerinde üyemiz var" diye konuştu.
GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİL
Adaletin er ya da geç tecelli ettiğini belirten Amaç, "Aradan 4 yıl geçti ve bugün adalet yerini buldu. Ne var ki, geciken adalet adalet olmuyor. Bu süreçte yapılamayan toplu iş sözleşmesi nedeniyle Çaykur işçisi mağdur edilmiştir. 4 yıldır Çaykur işçisini hizmetten yoksun bırakanlar insan içine akabiliyorlar mı, merak ediyorum" dedi. Amaç, önümüzdeki günlerde Genel Başkan Mustafa Türkel ile birlikte yeniden Rize’ye geleceklerini sözlerine ekledi.