BİSKOT BİSKÜVİ’DE İŞÇİNİN HAKKINI ARAMASI SUÇ MU?
Karaman OSB´de Biskot Bisküvi´de çalışan 100´den fazla kişi Tekgıda-İş Sendikası´na üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşçiler, hakkını aramanın suç olup olmadığını soruyor….

Karaman OSB’de Biskot Bisküvi’de çalışan 100’den fazla kişi Tekgıda-İş Sendikası’na üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı.
Geçtiğimiz günlerde Karaman Organize Sanayi Başkanı Ali Kemal Boynukalın ulusal basına bir demeç vermişti.
Boynukalın demecinde Karaman’da iş olduğunu fakat çalıştıracak işçi bulamadıklarından yakınmıştı. Ayrıca organize sanayi bölgesindeki fabrikaların toplam 5000 işçiye ihtiyacı olduğunu belirtmiş ve bu demeç üzerine Karaman ulusal basında işçi bulunamayan şehir olarak tabir edilmişti.
Şu günlerde ise bu durumu yalanlarcasına bir hadise gündemde.
Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermekte olan bir fabrikadan bir ay içerisinde yüzden fazla işçinin işten çıkarıldığı bilgisi tarafımıza ulaştı.
Bu gelişme üzerine insan ister istemez şöyle demekten kendini alamıyor.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!
Gelişen durum ile ilgili kapsamlı haberlerimiz devam edecek.
Kaynak: KaramanLife