BARRY CALLEBAUT
Cargill
26 Ağustos 2016
BASIN AÇIKLAMASI

Sendikamızın, yaklaşık 60 yıla yakın bir zamandır örgütlü olduğu ÇAYKUR Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde, sendikamıza karşı 2008 yılından itibaren, organize bir şekilde yürütülen hukuksuzluk, usulsüzlüklere ilişkin, tüm işlem ve eylemler kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.

BASIN AÇIKLAMASI

ADALETİN TECELLİSİ

Emekli olan işçiler veya vefat eden işçiler yâda hiçbir çalışması bulunmayan işçiler, çalışıyor olarak resmi belgelerde gösterilmişti. Organize ve karanlık bir odağın, sahte, hukuksuz işlem ve eylemleri, sendikamızın yıllara uzanan hukuksal mücadelesi sonucu, yargı kararları ile tescillenmişti.

Gelişmeler bu yönde olmakla birlikte, haksız ve art niyetli bir şikâyet sonucunda, bir başka oyun sahneye konmuştu. Dönemin Rize Cumhuriyet Savcısı Erdal ÖZDEMİR ( 97986 ), Noter nezdinde sendikamıza üye olan işçilerin, bilim adamlığı bile şaibeli bir öğretim görevlisini fotokopi üzerinden “imzaların sahte olabileceği” raporuna istinaden soruşturma başlatılmış bir çete girişimi ile adeta üyelerimize suçlu muamelesine maruz bırakılarak Adalet sendikal baskı ve oyunlara kurban edilmişti. Üyelik fişlerinde imzanın kendisine ait olduğunu, Cumhuriyet Savcısına ifade eden binlerce üyemiz, bu muameleden dahi kendini kurtaramamıştı. Cumhuriyet Savcısı Erdal ÖZDEMİR, bu operasyonu ile üyemiz işçileri, refüze etmeyi, kamuoyunda küçük düşürmeyi ve sonuçta; sendikamızın örgütlülüğünü bertaraf etmeyi amaçlamıştı.

Biz sendika olarak ilgili kişiler ile ilgili Adaletin ve devletin her kademesine müracaat etmemize rağmen maalesef “tuzun koktuğu yerde” feryadımızı kimse duymak istememişti.

15 Temmuz 2016 tarihinde, demokrasimize ve milli iradeye karşı girişilen darbe girişimi sonucunda; FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olduğu anlaşılan Cumhuriyet Savcısı Erdal ÖZDEMİR’İN, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurul kararı ile meslekten ihraç edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. GERÇEKLER, GECİKMİŞ OLARAK ORTAYA ÇIKMIŞ OLSA BİLE, BU SONUÇ YÜREĞİMİZİ FERAHLATMIŞTIR.

Sendikamız, kuruluşundan bu güne; tüm yönetici ve üyeleri ile demokratik ilkelerden sapmamış, tüm çalışmalarını demokratik esaslara dayandırmış ve Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete ait olduğunu temel esas olarak kabul etmiştir. Bu nedenle de yukarıda ifade edilen organize saldırılara maruz kalmıştır. Sendikamıza, bundan böyle de yapılabilecek saldırıların ağırlığı ne olursa olsun, demokratik ilkelerden asla taviz vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur.