Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
03 Mart 2020
BARİLLA’NIN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM MODELİ İLE ÇİFTÇİLERİN GELİRİ ARTIYOR

Barilla Gıda, Boğaziçi Üniversitesi Tarım Platformu tarafından bu yıl 2´nci kez düzenlenen Tarım ve Gıda Değer Zinciri Zirvesi´nde Türkiye´deki çalışmalarını paylaştı.

BARİLLA’NIN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM MODELİ İLE ÇİFTÇİLERİN GELİRİ ARTIYOR

Barilla Gıda, Boğaziçi Üniversitesi Tarım Platformu tarafından bu yıl 2’nci kez düzenlenen Tarım ve Gıda Değer Zinciri Zirvesi’nde Türkiye’deki çalışmalarını paylaştı. 

Barilla Gıda Genel Müdürü Piero Mirra, "Durum Buğdayı Tarımında Sürdürülebilir Bir Dönüşüm" oturumunda şirketin Türkiye’de hayata geçirdiği sürdürülebilir tarım çalışmaları ve teknolojinin de desteğiyle ulaşılan sonuçları paylaştı. Mirra, Barilla’ya özgü sürdürülebilir tarım modeli ile geleneksel yöntemlerin sonuçlarını karşılaştırdıklarında, gelirler yüzde 6 artarken, maliyetlerin yüzde 7, ekolojik ayak izinin yüzde 8, karbon ayak izinin ise yüzde 19 azaldığını açıkladı. 
 
Piero Mirra, şu bilgileri verdi: "Sürdürülebilirlik kavramı, Barilla için ‘kaliteli üretim yapmak’ anlamına geliyor. Bu kapsamda şirket olarak benimsediğimiz bir misyonumuz var: ‘Sizin için iyi, Gezegen için iyi’. Bu misyon Barilla’daki tüm iş süreçlerimizi özetliyor. ‘Sizin için iyi’, mevcut ve gelecekteki ürünlerimizin beslenme profilini iyileştirmek ve tüketiciyi sağlıklı yaşam tarzları ve sürdürülebilir beslenme modellerine yönelmeye teşvik etmek anlamına gelirken; ‘Gezegen için iyi’ ise sera gazı emisyonu ve su tüketimini azaltma amacıyla üretim süreçlerim daha verimli hale getirmek ve üreticilerimizi sürdürülebilir tarım uygulamalarına teşvik etmek anlamına geliyor." 

Makarna üretiminin çevresel izleri azalıyor 
 
Mirra üretim koşulları hakkında ise şunları söyledi: "Tedarik zinciri faaliyetlerimizi yürütürken merkeze aldığımız beş temel konu var: Üretim verimliliği ve rekabet gücü, iş bütünlüğü, kalite ve gıda güvenliği, çevreye saygı ve sürdürülebilir iş birliği. Aynı zamanda üretim süreçlerimizi daha sürdürülebilir hale getirebilmek adına ‘Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi’ adını verdiğimiz bir değerlendirme yapıyoruz. Bu metodolojimiz kapsamında ürünlerimizin tarladan sofraya çevresel etkisini analiz ediyor; çevreye bıraktığı karbon, su ve ekolojik ayak izini gözlemliyoruz. Bu değerlendirme sonucunda, makarna üretiminin çevresel etkisinin en yüksek olduğu aşamanın tarlada üretim olduğunu belirleyip, çiftçilerin ürün yetiştirme sistemine odaklanarak bu alanda iyileştirmeler yapılması gerektiği sonucuna ulaştık. İş ortaklarımızın daha sürdürülebilir bir ürün yetiştirme modelini benimsemesi, tüketicilerimizi protein bakımından zengin, besleyici, yani daha kaliteli makarnayla buluşturmamızın da temelini oluşturuyor."
DİĞER HABERLER
YIKIMIN FATURASI EMEKÇİ İLE EMEKLİYE
YIKIMIN FATURASI EMEKÇİ İLE EMEKLİYE

OCAK’TA açıklanan 17 bin 2 TL’lik asgari ücrette döviz kurları nedeniyle meydana gelen kayıp 1.612 TL’ye ulaştı. En düşük memur maaşı ise 3 bin 94 TL eridi. 10 bin TL’lik en düşük emekli maaşı ise 399 dolardan 310 dolara geriledi.

YAŞLININ KADERİ YOKSULLUK OLDU
YAŞLININ KADERİ YOKSULLUK OLDU

Derinleşen ekonomik kriz ve hayat pahalılığı yaşlıları yoksulluğa mahkûm etti. TÜİK verilerine göre yaşlılarda yoksulluk patlaması yaşandı. Ülkedeki yaşlılarda yoksulluk oranı 4 yılda yüzde 7,5 arttı.

İŞSİZLİK YENİDEN KRİTİK SORUNLARDAN BİRİ OLABİLİR
İŞSİZLİK YENİDEN KRİTİK SORUNLARDAN BİRİ OLABİLİR

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, gelecek aylarda istihdamın seyrinin, büyümedeki yavaşlamanın keskinliği ve süresine bağlı olarak şekilleneceğine dikkat çekerek, “İşsizliğin Türkiye ekonomisinde yeniden kritik sorunlardan biri olması ihtimal dahilinde” uyarısında bulundu.

ÜCRETİ ÖDENMEYEN VEYA EKSİK ÖDENEN İŞÇİ NE YAPABİLİR?
ÜCRETİ ÖDENMEYEN VEYA EKSİK ÖDENEN İŞÇİ NE YAPABİLİR?

Ekonomik kriz derinleştikçe toplu iş sözleşmesi kapsamındaki işçilerin ücret ve yan ödemelerinin ödenmesinde giderek artan sıkıntılar yaşanacağı açıkça görülüyor.