ANADOLU’DAN RUSYA’YA 1 MİLYAR DOLAR
Özilhan, alkol şirketlerinin spor sponsorluklarını kısıtlayan yasa ile ilgili olarak 35 yıldır Efes Pilsen Basketbol takımına emek verdiklerini, basketi binlerce gence sevdirdiklerini belirterek “burada sponsor olamıyorsak başka ülkeye gideriz” dedi
Kapasite 2 milyar litre
Efes Pilsen, Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nde 2007’de başlattığı ve 30 milyon dolara mal olan yeni malt üretim tesisini açtı. Efes Pilsen Bira Grubu 15 ülkeye Rusya’dan olmak üzere toplam 65 ülkeye ihracat yapıyor. Şirket’in Rusya’daki kapasitesi 2 milyar litreye ulaştı.
Burada olmuyorsa gideriz
Özilhan, alkol şirketlerinin spor sponsorluklarını kısıtlayan yasa ile ilgili olarak 35 yıldır Efes Pilsen Basketbol takımına emek verdiklerini, basketi binlerce gence sevdirdiklerini belirterek “burada sponsor olamıyorsak başka ülkeye gideriz” dedi
Efes uzaya gönderecek
Efes Pilsen, Rusya’da ilginç bir promosyon başlattı. Yapılacak çekilişi kazanacak bir Efes müşterisi uzay seyahatine 2011 son çeyreğinde gidecek. Talihli Efes müşterisi yaklaşık 100 kilometre yükselerek dünyayı uzaydan izleyebilecek.
KAZAN (Cumhuriyet) – Anadolu Endüstri Holding’in Rusya’daki yatırım miktarı 1 milyar doları aştı. Efes Pilsen, Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nde 2007’de başlattığı ve 30 milyon dolara mal olan yeni malt üretim tesisini açtı.
Efes Pilsen’in, aynı zamanda, tek çatı altında Avrupa’nın ikinci en büyük bira üretim tesisi olan Kazan Bira fabrikasının yanına yaptığı ikinci malt fabrikasının açılışı yapıldı. Törene Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Halil Ekinci, Efes Bira Grubu Başkanı Alejandro Jimenez de katıldı. Törende konuşan Efes Rusya Genel Müdürü Yüksel Gökbulut, “Efes Bira Grubu, bugün Avrupa’nın 5, dünyanın 14. büyük üreticisidir. Bu başarıda Rusya’nın büyük katkısı var. Bu ülke ve pazar bizi heyecanlandırmaya devam ediyor” dedi.
Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Rusya’da 5, Kazakistan’da 2, Moldova’da 1, Gürcistan’da 1, Sırbistan’da 1, Türkiye’de 5 bira fabrikası, ayrıca 6 malt tesisi bulunan Efes Pilsen’in üretim yaptığı 6 ülkeden 4’ünde pazar lideri olduğunu söyledi.
Özilhan, Efes’in global faaliyetleri içinde Rusya’nın, Rusya’da ise 392 milyon litre kapasitesiyle Kazan fabrikasının çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Yüksel Gökbulut’la birlikte, Efes’in Rusya ve bölge faaliyetleri hakkında bilgi veren Özilhan şöyle konuştu: “Rusya yatırımlarımız 1 milyar doları buldu. Son yatırımla 4 malt tesisimiz oldu. Maltta yetişemiyorduk. Sonra tekrar yeni bir yatırım gerekecektir. Böylece kaliteyi de kontrol altına almış oluyoruz. Momentum yükseliyor. Pazar payı kazanıyoruz.”
Efes 65 ülkeye ihracat yapıyor
Yüksel Gökbulut da geçen yılın ilk çeyreğine göre bu yıl ilk çeyrekte pazar payının 1 puan artarak yüzde 10.2’ye geldiğini söyledi. Gökbulut’un verdiği bilgiye göre Rusya’daki toplam kapasite 2 milyar litre, satış 1 milyar 150 milyon litreye ulaştı. Efes, Rusya’da 14 marka birayı 90 farklı ambalajda satıyor. Markalar içinde en yüksek satış hacmine sahip olan ilk üç marka sırasıyla Gold Mine, Beliy Medved ve Stary Melnik. Efes Pilsen Bira Grubu 15 ülkeye Rusya’dan olmak üzere toplam 65 ülkeye ihracat yapıyor. Ortadoğu ülkelerine yönelik alkolsüz bira üretimi de yapan grup, Almanya’da da üretim ve dağıtıma başladı