Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
29 Haziran 2022
AÇLIK ASGARİYİ YÜZDE 50 AŞTI

Türk-İş Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın haziran sonuçlarını açıkladı.

AÇLIK ASGARİYİ YÜZDE 50 AŞTI

Buna göre dört kişilik bir ailenin hayatta kalması için gerekli olan ücret en az 6 bin 391 TL olarak asgari ücretin 2 bin 137 lira üzerine çıktı. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’ye ulaştı.

Asgari ücretin yeniden belirlenmesi gündemdeyken Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasının haziran sonuçlarını açıkladı. Türk-İş’e göre 4 kişilik bir ailenin hayatta kalması için gerekli olan minimum ücret 6 bin 391 TL olarak asgari ücretin 2 bin 137 lira üzerine çıktı. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’ye ulaştı, bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de 8 bin 313 TL oldu. Mutfak enflasyonundaki on iki aylık artış yüzde 117.3 olurken altı aylık artış ise yüzde 55.96 olarak ölçüldü. Türk-İş açıklamasında “Bir kişiye neredeyse iki asgari ücret gerekiyor” ifadesine yer verildi.

Türk-İş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sürekli yardım programlarından 5.9 milyon hanenin faydalandığını hatırlatarak ekonomik dengesizliği vurguladı. Açıklamada “Bu yaygınlıktaki yardım aslında ekonominin normal işlemediğinin ve üretilen refahın adil paylaşamadığının göstergelerinden birisidir. Cari açık, döviz kurları ve enflasyon artarken emeğin milli gelirden aldığı payın geriliyor olması da bunun bir delilidir” denildi.

MUTFAK ENFLASYONU YÜZDE 117

PEYNİRDE KÜÇÜK PAKETLER ÜRETİLDİ: Alım gücü eridikçe 900 ve 800 gramlık paketlerin ardından 750 gramlık beyaz peynirler de raflara çıktı.

SİMİTÇİLERDE POS DÖNEMİ: Vatandaşlar simidi de kredi kartıyla aldıklarından simitçilerde pos cihazları görülmeye başlandı.

TEREYÂĞINA ALARM TAKILDI: 50 TL’yi bulan 200 gramlık tereyağı paketlerine de alarm takılmaya başlandı.

KAYNAK Cumhuriyet
DİĞER HABERLER
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TARIM KREDİ’DE İNDİRİM MÜJDESİ!
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TARIM KREDİ’DE İNDİRİM MÜJDESİ!

Marketlerde vatandaşları zora sokanlar olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarım Kredi’de büyükbaş hayvanlarda yüzde 30-35 indirimlerle satışa başlayacağız. Şeker, buğday, un,zeytinyağı, ayçiçeği yağı gibi, özellikle 30- 40 çeşit üründe de süratle indirime gidecek” dedi.

SÜT SEKTÖRÜ İÇİN BİR ÇIĞLIK DAHA!
SÜT SEKTÖRÜ İÇİN BİR ÇIĞLIK DAHA!

Süt sektörünün çok zor bir dönemden geçtiğini belirten TZOB Başkanı Bayraktar, “Sanayiciler çiğ süt bulmakta, marketler ise süt ve süt ürünlerini satmakta sıkıntı yaşıyor.

GIDA TEKNOLOJİLERİNDE YENİ TRENDLER!
GIDA TEKNOLOJİLERİNDE YENİ TRENDLER!

“Yükselen ekosistem” olan Foodtech’in Raporu, sektörün önde gelen teknolojileri ve kullanım alanları, dünyadan ve Türkiye’den Foodtech örnekleri, sürdürülebilir gıda, geleceğin gıdaları ve trendleri açıkladı.

KANATLI SEKTÖRÜ, HAZİRAN’DA ÜRETİMİNİ ARTIRDI
KANATLI SEKTÖRÜ, HAZİRAN’DA ÜRETİMİNİ ARTIRDI

Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi yüzde 13,4, hindi eti üretimi yüzde 11,7 ve tavuk yumurtası üretimi yüzde 2 artarken, Ocak-Haziran döneminde artış oranları hindi eti üretimi ve tavuk eti üretiminde yüzde 10, tavuk yumurtası üretiminde yüzde 0,2 oldu.