Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
24 Temmuz 2025
KENDİNE YETEBİLEN TÜRKİYE KITLIK EKONOMİSİNE GEÇTİ!

Rekor kıran gıda enflasyonu ile meyvenin lüks, etin ulaşılmaz, sebzenin ise tane ile alınır hale geldiği Türkiye’de vatandaş adeta adı konulmamış bir kıtlık yaşıyor

KENDİNE YETEBİLEN TÜRKİYE KITLIK EKONOMİSİNE GEÇTİ!

TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla, çarşı pazardaki enflasyon arasında uçurum olduğunu belirten CHP’li Bekir Başevirgen, “Halkın sofrası yangın yeri. TÜİK’in makyajlı verileriyle açıklanan enflasyon rakamları mutfaktaki gerçeklikle örtüşmüyor. Bugün artık dar gelirli yurttaş domatesi, biberi, patlıcanı kiloyla değil taneyle alıyor. Taneyle gıda dönemi başladı,” diye konuştu.

Etiketi gören elini çekiyor
Türkiye’nin şu anda gıda enflasyonunda tarihe geçecek bir krizi yaşadığına vurgu yapan Bekir Başevirgen şunları söyledi: “Vatandaş açlık sınırının altında boğuluyor. Sofrasına gıda koyamıyor, beslenemiyor. Sebzenin, meyvenin etiketini görünce elini geri çekiyor. Bir zamanlar dar gelirlinin protein kaynağı olan tavuk ve yumurta artık erişilemez noktaya geldi.”

Fiyata bakmadan alan yok
“Yumurtanın kolisi 150 lirayı, tavuk etinin kilogramı 100 lirayı aştı. Kırmızı et ortalama 800 liraya dayandı. Dar gelirli yurttaşlar artık ihtiyaçlarına değil, fiyatlara bakarak alışveriş yapmak zorunda. Türkiye artık fiilen kıtlık ekonomisine geçti. Et, balık, tavuk sofraya uğramıyor. İktidar ise üç maymunu oynuyor; vatandaşı görmüyor, duymuyor, konuşmuyor.”

Türkiye fiilen kıtlık ekonomisine geçti
Başevirgen: “Meyve lüks, et ulaşılmaz, sebze ise tane ile alınır hale geldi. Halkın sofrası yangın yeri. Et, balık, tavuk sofraya uğramıyor. TÜİK’in makyajlı verileriyle açıklanan enflasyon rakamları mutfaktaki gerçeklikle örtüşmüyor. İktidar ise üç maymunu oynuyor.”

Türkiye gıda enflasyonunda dünya rekoru kırarken, bu rekor da her geçen gün halkın mutfağını küçültüyor. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye’nin 2025 yılının ortasında gıda enflasyonunda tarihe geçecek bir kriz yaşadığını belirterek, vatandaşların taneyle meyve sebze almaya başladığını söyledi.

Başevirgen, “Semt pazarlarında ortalama fiyatlar şeftali 80 ila 100 lira, vişne 250-300 lira, armut 100 lira, domates 50 lira, salatalık 25 lira, patlıcan 30 lira bandında değişiyor. Bir zamanlar dar gelirlinin protein kaynağı olan tavuk ve yumurta artık erişilemez noktaya geldi; meyve lüks, et ulaşılmaz, sebze ise artık tane ile alınır hale geldi. Türkiye artık fiilen kıtlık ekonomisine geçti. Et, balık, tavuk sofraya uğramıyor. İktidar ise üç maymunu oynuyor; vatandaşı görmüyor, duymuyor, konuşmuyor,” dedi.

Ortalama gıda fiyatlarını da gündeme getiren Başevirgen, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. İktidarın aparatı hale gelen TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla, çarşı pazardaki enflasyon arasında uçurum olduğunu belirten Başevirgen, “Enflasyon düştü deniliyor ama halkın sofrası yangın yeri. TÜİK’in makyajlı verileriyle açıklanan enflasyon rakamları mutfaktaki gerçeklikle örtüşmüyor. Bugün artık dar gelirli yurttaş domatesi, biberi, patlıcanı kiloyla değil taneyle alıyor. Taneyle gıda dönemi başladı. 2025’in ortasında Türkiye, gıda enflasyonunda tarihe geçecek bir krizi yaşıyor. Vatandaş açlık sınırının altında boğuluyor, sofrasına gıda koyamıyor, beslenemiyor,” dedi.

Pazar fiyatlarına dikkat çeken Başevirgen, “Bir zamanlar dar gelirlinin protein kaynağı olan tavuk ve yumurta artık erişilemez noktaya geldi. Yumurtanın kolisi 150 lirayı, tavuk etinin kilogramı 100 lirayı aştı. Kırmızı et ortalama 800 liraya dayandı. Dar gelirli kırmızı eti artık rüyasında bile göremiyor,” diye konuştu.

İktidarın açlık sınırı altında boğulan vatandaşları umursamadığını kaydeden Başevirgen, “Dar gelirli yurttaşlar artık ihtiyaçlarına değil, fiyatlara bakarak alışveriş yapmak zorunda. Çünkü meyve lüks, et ulaşılmaz, sebze ise artık tane ile alınır hale geldi. Türkiye artık fiilen kıtlık ekonomisine geçti. Et, balık, tavuk sofraya uğramıyor. İktidar ise üç maymunu oynuyor; vatandaşı görmüyor, duymuyor, konuşmuyor. İktidarın gündeminde sadece ballı ihaleler, yandaş müteahhitler var,” ifadelerini kullandı.

KAYNAK Yeniçağ
DİĞER HABERLER
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sendikamız tarafından baştemsilcilere yönelik olarak düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi, Eskişehir Sosyal Tesislerimizde bulunan Firuz Kanatlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa farklı işyerlerinden çok sayıda baştemsilci katılım sağladı.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.

SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİNDE ŞUBE PERSONELLERİMİZ İLE “SENDİKAMIZIN GENEL İŞLEYİŞİ VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜR EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİ
SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİNDE ŞUBE PERSONELLERİMİZ İLE “SENDİKAMIZIN GENEL İŞLEYİŞİ VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜR EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİ

Sendikamız Genel Merkezi’nde, örgütlü gücümüzü büyütmek ve temsil kapasitemizi artırmak amacıyla “Sendikanın Genel İşleyişi ve Toplu İş Sözleşmesi Prosedürleri Eğitimi” gerçekleştirildi.

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Eti Kraker fabrikasında üretim ekip lideri olarak çalışan üyemiz Halil Çiftçi,  geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevdiklerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz.