Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
11 Aralık 2012
İŞ KAZALARININ TANIMI DARALTILDI

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi´nin düzenlediği panelde konuşan iş müfettişi Şeref Özcan, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası´nda iş kazalarının tanımında daraltmaya gidildiğini, işyeri dışında, örneğin personel servislerinde meydana gelebilecek kazaların kapsam dışı bırakıldığını söyledi.

İŞ KAZALARININ TANIMI DARALTILDI

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin düzenlediği panelde konuşan iş müfettişi Şeref Özcan, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda iş kazalarının tanımında daraltmaya gidildiğini, işyeri dışında, örneğin personel servislerinde meydana gelebilecek kazaların kapsam dışı bırakıldığını söyledi.

İSİG’in düzenlediği panelde konuşan iş müfettişi Özcan, İş Sağlığı Yasası’nda iş kazalarının tanımında daraltmaya gidildiğini, bu daraltmanın kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), "Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz" başlıklı bir panel düzenledi. Sendika ve meslek örgütü temsilcilerinin de katıldığı panelde, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası değerlendirildi.

Panelde konuşan İş Müfettişleri Derneği’nden Şeref Özcan, yasada iş kazası tanımında daraltılmaya gidildiğini, bu tanımın yalnızca işyerinde ya da işin yürütülüşü sırasında meydana gelen kazaları kapsadığını belirtti. Özcan, bu daraltmanın iş kazalarıyla ilgili açılan davalarda hak kayıplarına neden olabileceğine dikkat çekti.

Petrol-İş Sendikası’nda düzenlenen panel, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçiler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türkiye’nin iş cinayederinde rekora koştuğuna dikkat çekerek, bunun nedeninin kuralsızlığı ve güvencesizliği temel alan ekonomik ve siyasi politikalar olduğunu ifade etti.

‘SENDİKALAR ÖZELEŞTİRİSİNİ VERMELİ’

Her yıl yüzlerce işçi ve emekçinin kötü çalışma koşullarından dolayı meslek hastalığına yakalandığını, iş kazalarında yaralandığını ya da yaşamını yitirdiğini belirten Öztaşkın, bu nedenle İSİG’in çalışmalarını çok anlamlı ve önemli bulduğunu dile getirdi.

"Bu konudaki çalışmalara sendikalar yeteri derecede katkı ve destek sunmuyor" diyen Öztaşkın, "Sendikal hareket bu konuda özeleştirisini vermelidir, şapkasını önüne alıp düşünmeli ve bu İSİG’in düzenlediği panel önceki gün Petrol-İş Genel Merkezi’nde yapıldı. alana daha çok müdahil olmalıdır" diye konuştu.

‘BİZDE FİZİKSEL İYİ HAL BİLE YOK’

Panelde "Sendikalar ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası" başlıklı bir sunum yapan İş Müfettişleri Derneği’nden Şeref Özcan, Türkiye’de bu alanda yaşanan en önemli sorunlardan birinin veri eksikliği olduğunu dile getirdi.

Özcan, özellikle meslek hastalıkları konusunda Türkiye’de hiç veri toplanmadığına işaret etti. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’yla bu alanın özelleştirilerek piyasaya açıldığına dikkat çeken Özcan, "İş Sağlığı ve Güvenliği, çalışanın fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik halinin korunması ve geliştirilmesi anlamına geliyor. Bizde fiziksel iyilik hali bile yok, elektrikten çarpılıyor insanlar" dedi.

‘İŞ KAZASI TANIMI DARALTILDI’

Yasada iş kazasının tanımının daraltıldığını, bunun iş kazalarıyla ilgili açılan davalarda hak kayıplarına neden olacağını vurgulayan Özcan, "Yasa, yalnızca işyerinde veya işin yürütülüşü sırasında meydana gelen kazaları baz alıyor. Serviste bir işçinin ya da işyerinin dışında emzirme iznini kullanan bir kadın işçinin, bu süre içinde başına bir şey gelirse, bu iş kazası sayılmıyor örneğin" diye konuştu.

Ev hizmetlerinin de yasa kapsamı dışında bırakıldığına dikkat çeken Özcan, kurulan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi’ne yetki verilmemesini de eleştirdi. "Bu konseyin kararları yalnızca tavsiye niteliğinde olacak" diyen Özcan, son olarak kamu kurumları için yasanın iki yıl sonra yürürlüğe gireceğini, bu süre içinde bu kurumların hiçbir zorunluluğa tabi olmadığını dile getirdi.

‘İKTİDAR YALAN SÖYLÜYOR DEMEK YETMEZ’

Panelde konuşan İstanbul Tabip Odası Genel SEKRETERİ Ali Çerkezoğlu ise, iktidarın yasalar çıkartarak, kurullar kurarak bu alanı önemsediğine ve düzenlediğine ilişkin bir algı yaratmak istediğini söyledi. "İktidar yalan söylüyor" demenin yeterli olmadığını kaydeden Çerkezoğlu, bu nedenle İSİG Meclisi’nin çalışmalarının çok değerli olduğunu ifade etti.

DİĞER HABERLER
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.

SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİNDE ŞUBE PERSONELLERİMİZ İLE “SENDİKAMIZIN GENEL İŞLEYİŞİ VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜR EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİ
SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİNDE ŞUBE PERSONELLERİMİZ İLE “SENDİKAMIZIN GENEL İŞLEYİŞİ VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜR EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİ

Sendikamız Genel Merkezi’nde, örgütlü gücümüzü büyütmek ve temsil kapasitemizi artırmak amacıyla “Sendikanın Genel İşleyişi ve Toplu İş Sözleşmesi Prosedürleri Eğitimi” gerçekleştirildi.

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Eti Kraker fabrikasında üretim ekip lideri olarak çalışan üyemiz Halil Çiftçi,  geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevdiklerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

ASGARİ ÜCRETTE YENİ PERSPEKTİF
ASGARİ ÜCRETTE YENİ PERSPEKTİF

12 Aralık’ta başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri, önceki yıllarda olduğu gibi yine kritik bir dönemde gerçekleştirilecek.