’62 YILLIK DEV ÇINARIZ’
Tekgıda-İş Sendikası İzmir 3 No´lu Şube´nin 15. Olağan Genel Kurulu 28 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı genel kurulda iki liste yarıştı.

Tekgıda-İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube’nin 15. Olağan Genel Kurulu 28 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı genel kurulda iki liste yarıştı.
Genel kurulda bir konuşma yapan Genel Başkan Mustafa Türkel, Tek Gıdaİş’in Türkiye’nin en önemli sendikalarından biri olduğunu söyledi.
"62 yıllık geçmişimizle dev bir çınarız" diyen Türkel, 12 Eylül öncesinde 800 civarı sendikanın olduğu dönemde bile lokomotif bir sendika olduklarını belirtti. TEKEL ve Yorsan eylemlerinin işçi sınıfı tarihine geçtiğini dile getiren Türkel, Sütaş direnişinin de şimdiden çok geniş kesimlere mal olduğunu söyledi. Özelleştirmelere en başından beri karşı çıktıklarını hatırlatan Türkel, özel sektörde örgütlenmenin de önemli olduğunu ve örgüt yapılarını buna göre yenilediklerini ifade etti.
Türkel’in konuşmasının ardından yapılan seçimlerde Şube Başkanı Latif Gökçay yeniden başkanlığı seçildi.