Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
07 Temmuz 2011
61’İNCİ HÜKÜMET KURULDU

Önceki Bakanlar Kurulu’ndaki 7 isim artık yok; 3 yer değişikliği, 6 yeni bakan var, kabinenin tek kadın üyesi Fatma Şahin oldu

61’İNCİ HÜKÜMET KURULDU

Önceki Bakanlar Kurulu’ndaki 7 isim artık yok; 3 yer değişikliği, 6 yeni bakan var, kabinenin tek kadın üyesi Fatma Şahin oldu

FIRAT KOZOK

ANKARA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ustalık kabinesi olarak nitelediği 61. Hükümeti açıkladı. Eski kabineden Milli EĞİTİM Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönülün yer bulamadığı kabineye, 6 yeni isim katıldı, 3 bakanın yeri değişti. Bir önceki kabinede yer alan 7 isim artık Bakanlar Kurulunda değil. İntihal suçu nedeniyle öğretim üyeliği mesleğinden çıkarılan, ölen madencilerin acı çekmeden öldüklerini anlatmak amacıyla Güzel öldüler diyen, 1995te yaptığı bir konuşmada laikliğe yönelik eleştirileri günlerce tartışılanÖmer Dinçer, Milli EĞİTİM Bakanı oldu. Kurul ilk toplantısını bugün yapacak.

Erdoğan, 61. Hükümetin yeni kabinesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayına sunmak için öğle saatlerinde Çankaya Köşküne çıktı. Yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı oldu. Erdoğan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı’nın da sivil olacağını söyledi.

Faruk Nafiz Özak, Nimet Çubukçu ve Vecdi Gönül ise yeni kabinede yer bulamadı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçekin TBMM Başkanı olması, eski Devlet bakanları Selma Aliye Kavaf ile Mehmet Aydının tekrar milletvekili adayı gösterilmemesi, Bayındırlık ve İskân Bakanlığının kapatılması ile açıkta kalan Mustafa Demirin kabineye girememesi ile birlikte yeni kabineye giremeyen isim sayısı 7’ye çıktı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay Başbakan Yardımcılığına, Devlet Bakanı Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de Milli EĞİTİM Bakanlığına kaydırıldı. Yeni kabine ve bakanların özgeçmişleri şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: 26 Şubat 1954te İstanbulda doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. AKP Kurucular Kurulu üyesi oldu ve Kurucu Genel Başkanı seçildi. 22. Dönem Siirt, 23. Dönem İstanbul Milletvekili. 59. ve 60. hükümette Başbakanlık görevini yürüttü.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: 1948de Bursada doğdu. AÜ Hukuk Fakültesini bitirdi. 20, 21, 22. ve 23. dönem milletvekili. 22. Dönemde TBMM?Başkanı olarak görev yaptı. 60. hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: 1967de Ankarada doğdu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 58 ve 59. hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. AB ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: 1947de Kırıkkale Keskinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümette İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: 1 Nisan 1965te Yozgat Akdağmadeninde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bozdağ, AKP Grup Başkanvekilliğini yürütüyordu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: 1959’da Konyanın Taşkent ilçesinde doğdu. Boğaziçi Üniversitesinin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift ana dal programıyla (ÇAP) bitirdi. 1 Mayıs 2009da, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak TBMM dışından atandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: 1955te Erzincan Refahiyede doğdu. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. 58, 59 ve 60. hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Yıldırım bu göreve 4. kez getirildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: 1 Nisan 1967de Bingölde doğdu. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. 60. hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı.

AB Bakanı Egemen Bağış: 23 Nisan 1970te Bingölde doğdu. The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümünü bitirdi. 60. hükümette Devlet Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: Trabzonun Of ilçesinde doğdu. İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. TOKİ Başkanlığı ve Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: 1947de Orduda doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 60. hükümette Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: 1956da Artvin Yusufelinde doğdu. Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 60. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: 1966da Gaziantepte doğdu. İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 22. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: 1952de Rize Çayelinde doğdu. İÜ Hukuk Fakültesini bitirdi. 60. hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı oldu.

MALİye Bakanı Mehmet Şimşek: 1 Ocak 1967de Batman Arıcada doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 60. hükümette Devlet Bakanlığı ve MALİye Bakanlığı yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: 6 Temmuz 1964te Antakyada doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 60. hükümette Adalet Bakanlığı görevine atandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: 23 Temmuz 1972de Samsunda doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D görev yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: 1962de Yozgat Devecipınarda doğdu. İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 60. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine atandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: 1961’de Sivasın Gürün ilçesinde doğdu. İTÜ Denizcilik Yüksek Okulu Makine Bölümü ve İÜ Hukuk Fakültesini bitirdi. Denizcilik ve Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin: 1956’da Orduda doğdu. 1976’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1989 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. AKP Genel Sekreterliği görevinde bulundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: 14 Eylül 1962de İzmit Çınarlıda doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 22. ve 23. Dönem Kocaeli Milletvekili. 60. hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı.

Milli EĞİTİM Bakanı Ömer Dinçer<span style="font-style: normal;

DİĞER HABERLER
ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?
ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?

Benim işçilerle doğrudan ilişkim 1972 yılında başladı. “Eski işçi” dediğimde benim bildiklerim bu yılların işçileridir. Ancak tabii ki daha öncenin işçileri de, “iyice eski işçiler” de var.

FRİTO LAY’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
FRİTO LAY’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Frito Lay arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

IUF KADIN KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK
IUF KADIN KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK

Sendikamızın üyesi olduğu Uluslararası Gıda, Tarım, Otel, Restoran, Yemek Hizmetleri, Tütün ve Bağlantılı İşler İşçileri Örgütleri Birliği’nin (IUF) Kadın Komitesi toplantısına Doğu Akdeniz Bölgesi Başkanı olarak katıldık.

PINAR SÜT VE PINAR ET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
PINAR SÜT VE PINAR ET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Pınar Süt ve Pınar Et arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.