TEKGIDA-İŞ, IUF GIDA VE İÇECEK KONFERANSI’NDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİ
Uluslararası Gıda, Tarım, Otel, Restoran, Catering, Tütün ve Bağlantılı İşkolları Sendikaları Birliği (IUF) tarafından düzenlenen Gıda ve İçecek Konferansı ve bağlantılı toplantılar, 23–25 Eylül 2026 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi.
Konferansa TEKGIDA-İŞ adına Genel Başkan İbrahim Ören, Genel Sekreter Kemal Köse, Genel Mali Sekreter Ali Bükülmez, Karacabey Şube Başkanı Ergün Çarıkçı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Meltem Pamuk Kaya katıldı.
Dünyanın farklı ülkelerinden sendika temsilcilerini bir araya getiren toplantılarda; gıda ve içecek sektöründe sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi, kalıcı ve güvenceli istihdamın geliştirilmesi, güvencesiz çalışma biçimleriyle mücadele ve kadın işçilerin istihdama ve sendikal yaşama katılımının artırılması gibi başlıklar ele alındı.
Genel Başkan İbrahim Ören ise Türkiye’de tavukçuluk sektöründe TEKGIDA-İŞ’in örgütlenme çalışmaları ve elde ettiği sendikal başarıları aktaran bir sunum yaptı. Ören, sendikanın sektörde yürüttüğü çalışmalar ve kazanılan örgütlenme deneyimlerini uluslararası sendika temsilcileriyle paylaştı.
Konferans kapsamında Uluslararası İlişkiler Uzmanı Meltem Pamuk Kaya, Danone–IUF iş birliği çerçevesinde kadın istihdamının geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve elde edilen kazanımlar üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Kaya ayrıca, güvencesiz istihdamla mücadele başlıklı oturumda TEKGIDA-İŞ’in toplu iş sözleşmeleri ve müzakere süreçleri aracılığıyla geçici ve güvencesiz çalışanların kalıcı istihdama geçirilmesine yönelik deneyim ve kazanımlarını katılımcılarla paylaştı.
TEKGIDA-İŞ heyeti, konferans boyunca farklı ülkelerden sendikalarla deneyim alışverişinde bulunarak, gıda ve içecek sektöründe sendikal dayanışmanın güçlendirilmesi, örgütlenmenin geliştirilmesi ve güvenceli istihdamın yaygınlaştırılmasına yönelik uluslararası çalışmalara katkı sundu.























































































