ANA SAYFA HAKKIMIZDA TEŞKİLAT YAPISI BİLDİRİ VE HABERLER FAALİYETLER YAYINLAR TEKGIDA.TV FOTO GALERİ LİNKLER İLETİŞİM RSS

ASSAN´DA DİRENİŞ VAR

   
Etiketler:  , , , , ,

KURALSIZ çalışma koşullarına karşı Tek Gıda-İş'te örgütlenen Assan Gıda işçileri, patronun işten atma saldırısına karşı direnişe başladı. İşçilere emek ve demokrasi güçleri de destek verdi. Susurluk'ta bulunan Assan Gıda, Kingtom markasıyla konserve üretimi yapıyor

Assan Gıda işçileri sendika hakkı için direnişe başladı SUSURLUK'ta Tek Gıdaİş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Assan Gıda Sanayi işçilerinin başlattığı direniş sürüyor. Kingtom marka konserve ve salça üreten Assan'da kadrolu olarak 280 işçi bulunuyor. Sezon başladığında gelen mevsimlik işçilerle birlikte işçi sayısı 450'ye çıkıyor.

9 ay önce başlayan sendikalaşma çalışmalarının ardından kadrolu işçilerin çoğunluğu sendika üyesi olmuş. Çalışma Bakanlığı'na yetki başvurusu yapılmadan önce sendikalaşma çalışmasını haber alan patron, mevsimlik işçileri işe çağırarak, sendikanın yetki almasını engellemeye çalışmış. Patron, bir yandan da sendika üyesi olduğundan şüphelendiği işçileri tek tek odasına çağırarak sorgulamış.

Bundan sonuç alamayan patron, son olarak sendika üyesi olduğundan "derin şüpheler" duyduğu 22 işçiyi "performans düşüklüğü" gerekçesiyle işten attı. Atılan işçiler fabrika önünde direnişe başlarken, içeride çalışan işçiler üzerindeki baskının arttığı belirtiliyor, işçiler, yaşadıkları haksızlığı protesto etmek için fabrika önünde eylem yaptılar.

Eyleme, atılan işçiler ve Tekgıda-İş yöneticilerinin yanı sıra Petrol-İş Bandırma Şube Başkanı Recep Gökdeniz, Genel-İş Bandırma Şubesi yöneticileri, Bandırma ve Susurluk'tan Eğitim Sen yöneticileri ve üyeleri, Susurluk Belediyesi işçileri, daha önce sendikalaşma mücadelesi veren Yorsan işçileri ile Emek Partisi, ÖDP ve CHP yöneticileri ve üyeleri de katılarak destek verdi. Fabrika önünde yapılan açıklamada konuşan Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, uluslararası iş yapan büyük bir firma olan Assan'da kuralsızlığın ve ağır çalışma koşullarının hakim olduğunu söyledi.
 
"Bir ülke düşünün ki, hem eşitlikten hem adaletten bahsedilecek hem de işçiler sendikaya üye oldukları için işten atılacaklar" diyen Atılgan, fabrika içindeki işçiler üzerinde kurulan baskıya da dikkat çekti. Atılgan, fabrika önünde bekleyen jandarmaya da "Güvenlik görevlileri mağdur olanın yanında durmalı" diye seslendi. Tek Gıda-İş Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akgün ise "Sendikalaşma hak ve özgürlüğünü yok sayan bu uygulamalar karşısında tüm gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi. Petrol-İş Bandırma Şube Başkanı Recep Gökdeniz ise Bandırma emek güçleri olarak Assan'daki mücadele başarıya ulaşana kadar her türlü desteği vereceklerini duvurdu. (Balıkesir/EVRENSEL) 
 

  Yorum Yaz  
  Yazdır  
 :: Eğitim Haberleri
»TEMSİLCİ EĞİTİMİMİZİ GENEL MERKEZİMİZDE YAPTIK
1 Türkiye’nin dört bir yanındaki özel sektör işletmelerinde çalışan 63 baş temsilci ve temsilcimizi Genel Merkezimize davet ettik.
»LÜLEBURGAZ DANONE’DE EĞİTİM SEMİNERİ
»ADANA PEPSİ’DE EĞİTİM SEMİNERİ YAPTIK
»ADANA EFES’TE EĞİTİM SEMİNERİ
»LÜLEBURGAZ EFES’DE EĞİTİM SEMİNERİ YAPTIK
»SEK, KARACABEY VE MUSTAFAKEMALPAŞA TAT İŞLETMELERİNDE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİK
»KARACABEY TRAKYA BİRLİK´TE EĞİTİM SEMİNERİ YAPTIK
»ETİ GIDA SEMİNERLERİMİZİN İKİNCİSİNİ YAPTIK
»ETİ GIDA’DAKİ ÜYELERİMİZ İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ YAPTIK
»TEKGIDA-İŞ 8 MART I TÜM İŞYERLERİNDE COŞKUYLA KUTLADI!
 
 :: Araştırma ve Makaleler
»SİGARA FİYATLARI, TÜKETİMİ VE VERGİLER
SİGARA FİYATLARI, TÜKETİMİ VE VERGİLER Çeşitli yasal düzenlemelere rağmen sigara tüketiminde önemli bir düşüş görülmüyor.
»WIKIPEDIA.ORG TEKEL İŞÇİ EYLEMİ
»İHRACAT = BÜYÜME = İSTİHDAM
»TÜTÜN NEREYE GİDİYOR?
»TEK KUTUPLU DÜNYA DÜZENİ SONA MI ERİYOR?
»YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİMİZ
»İSO MESLEK KOMİTELERİ DURUM TESPİT ANKETİ SONUÇLARI KASIM 2011
»ILO´DAN WORLD OF WORK REPORT 2011 RAPORU
»ULUSAL İSTAHDAM STRATEJİSİ IV
»ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ III
 :: Sosyal Güvenlik Köşesi
»HERKESİN MERAK ETTİĞİ 50 SORUYA SGK´DAN YANIT
HERKESİN MERAK ETTİĞİ 50 SORUYA SGK´DAN YANIT 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası uygulamasındaki değişiklikler nelerdir?
»KIDEM TAZMİNATI HK.
»6111 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN BORÇ YAPILANDIRMA UYGULAMASI?
»SAĞLIKTA KATKI PAYI ‘İLAVE ÜCRET’ BİLMECESİ
»VEFAT EDEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE AYLIK BAĞLANMASI ve BU KİŞİLERİN BORÇLANMA YAPABİLMELERİ
»EMEKLİLERİN YARGIYA TAŞINAN ZAM FARKLARI KONUSUNDA BİR AÇIKLAMA
»ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI BUNA GÖRE ASGARİ ÜCRET
»KADIN SİGORTALILARIN DOĞUM BORÇLANMASI HAKKINDA BİR YORUM
»5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU
 
 :: Uluslararası İlişkiler
» THE REPORT OF MULTINATIONAL COMPANIES
THE ANNUAL REPORT 2011 OF IUF Please find the report below.
» LETTER FROM IUF TO LIMKON
» ACT NOW; TO DEFEND TRADEunion RIGHTS!
» AVRUPA PARLAMENTO ÜYELERİNDEN ÇALIŞMA BAKANI ÖMER DİNÇER´E MEKTUP
» ILO KONFERANSI “İNSANCA İŞ” TALEBİYLE CENEVRE’DE TOPLANDI...
» TÜRKİYE ILO APLİKASYON KOMİTESİ GÜNDEMİNDE...
» ITUC TARAFINDAN AKP HÜKÜMETİNE SERT UYARI
» ITUC SENT A LETTER TO RECEP TAYYİP ERDOGAN
» IMMER MEHR MENSCHEN WERDEN ZU SOZİALBETTLERN«
» TEKEL WORKERS FACE 8 YEARS IN PRISON
 :: Eylemlerden Haberler
»YETKİ SENDE COCA COLA İŞÇİSİ
YETKİ SENDE COCA COLA İŞÇİSİ YETKİ NE ÖZGIDA-İŞ’TE, NE TEKGIDA-İŞ’TE YETKİ SENDE COCA COLA İŞÇİSİ Değerli Coca Cola İşçileri;
»GENEL BAŞKANIMIZ İZMİR COCA COLA ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU
»ÇAYKUR İŞÇİLERİ; ÖZ GIDA İŞ BİZLERİ ALDATTI
»EVET REFERANDUM İSTİYORUZ !
»COCA COLA İŞÇİSİNE AÇIKLAMA
»COCA COLA’DA KAVUŞMAYA AZ KALDI!
»BUNGE GIDA SAN. VE TİC. AŞ. İŞYERİMİZDE TANIŞMA TOPLANTISI
»COCA COLA İŞÇİSİ EVİNDE...
»MAHMUDİYE KAYNAK SUYU ÇALIŞANLARI EVLERİNİ ZİYARET ETTİ.
»SOSYAL HAKLARA TIRPAN

 

 
Internet Explorer Monzilla Firefox Opera Google Crome Safari Netscape
Bu site tüm internet tarayıcıları tarafından desteklenmektedir.
 :: Genel Başkan'dan...
 :: Haberdar Et
Adınız Soyadınız :
E-Posta Adresiniz :
Bulunduğunuz İl :
  Tüm Hakları Saklıdır. © 2009 Tekgıda-İş Site en iyi 1024x768 ekran çözünürlüğünde IE 5+ izlenebilir.  
Designed by IDS