TEKGIDA-İŞ Sendikası, TEKEL işçileriyle birlikte 2010 Uluslararası Gençlik Kampına gidiyor. Kamp, Evrensel Kültür Merkezi önderliğinde İzmir Selçuk Pamucak plajında 3-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Kampa 32 ülkeden çok sayıda gencin katılımı bekleniyor.
Ankara - 2010 Uluslararası Gençlik Kampı'nın 2. gününde TEKGIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel, "İşçi hareketi, sendikalar ve gençlik" isimli söyleşiye katılacak ve kadın atölyesinde TEKEL işçisi kadınlar "TEKEL Direnişini" anlatacak.
İşçilerin eylemleri film ve kamera çekimleriyle anlatılacak
Sendikanın 35-40 üyesiyle katılacağı etkinliğe İzmir 10 No'lu Şube'den özel tütün işyerlerinden, 3 No'lu Şube'den sendikanın örgütlü olduğu özel gıda şirketlerinden ve 2 No'lu Şube TEKEL işyerlerinden katılım olacak. Kampta kadın üyelerin ağırlığının fazla olması beklenirken, TEKGIDA-İŞ Sendikası'nın da özel bir çadırı olacak. Bu çadırda TEKEL "direnişi"ne ait İşçi Filmleri Festivalinden filmler de gösterilecek. Daha önce Diyarbakır'da sergilenen AFSAD TEKEL fotoğraf sergisi de kampta yer alacak. TEKGIDA-İŞ Sendikası yayınlarını ve TEKEL karikatür albümünü gençlere dağıtacak.
Moğollar da konser verecek
2010 Uluslararası Gençlik Kampı'na sendikanın örgütlü olduğu işyerleri sponsor olacak. Gençlik kampına Pınar, bir kamyon dolusu meyve suyu, su, ayran, Barilla da bir ton makarna gönderecek.
Etkinlik önemli konserlere ve atölye çalışmalarına imza atacak. Konser verecek sanatçılar arasında Türkiye'den Moğollar, Laterna, Cümbüş Cemaat, Sesler ve Düşler, alternatif Kürt müziği ile dikkatleri çeken Burhan Berken gibi isimlerin yanı sıra, Makedonya'dan Baklava grubu, Ermenistan'dan duduk ustası Suren Asaduryan da müzikleri ile gençlere hitap edecek.
öncelikle amed(diyarbakır)den kucak dolusu selamlar. içimden sizlere çok şeyler yazmak gelmiyor bu sefer maalesef. yahu ne yapıyorsunuz. ne yapacaksınız.bu işin ne olacağı belli değil. yargı süreci bekleniyormuş. geç gelen adalet adalet değildir. eylem etkinlik vaktidir.unutun sarı sendikaları ve hortumcu başkanlarını. siz kaybederseniz türkiyedeki tüm emekçiler kaybeder.yazık. anayasa mahkemesi tekel emekçilerinin aleyhine karar verse ne olacak. vaz mı geçeceksiniz.bence türkiyedeki adalete fazla güvenmeyin. yazık olur 78 güne. eylem vaktidir. desteklemeyen kaybeder.
Balıkesir yolu üzerinde kurulu bulunan Kibar Holdige bağlı,ASSAN Gıdada çalışırken Sendikamızda örgütlenme mücadelesi verdikleri için işten çıkarılan 26 üyemize destek ve moral ziyaretinde bulunulmuştur.
İrlanda Sosyalist Partisi, Uluslararası İşçi Komitesi olarak (www.socialistworld.com) Türkiye’de eylem yapan TEKEL işçileri ile dayanışma dileklerimizi ifade etmek üzere bu yazıyı yazıyorum.